QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente stiinte politice

Ce se intelege prin sintagma "trei stalpi si un acoperis" cu referire la structura organizationala a UE?Ce se intelege prin sintagma "trei stalpi si un acoperis" cu referire la structura organizationala a UE?


1.Pilonul CE, "primul pilon" - adica cooperarea bazata pe Tratatul de la Paris (CECO), pe Tratatele de la Roma, precum si pe AUE, completata si modificata acum, prin Tratatul de la Maastricht.

2.Politica Externa si de Securitate Comuna (PESC), 'al doilea pilon', carereprezinta dezvoltarea, initiata la inceputul anilor '70, a conceptului cooperarii interstatale in domeniul politicii externe (CPE), conferindu-i un fundament in textul Tratatului.

3.Cooperarea in domeniul Justitiei si al Afacerilor Interne (JAI) - 'al treilea pilon'. Nici acest concept nu este nou, sprijinindu-se pe anumite tendinte europene preexistente - foarte rudimentare, ce-i drept - in aceste domenii.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }