QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate psihologie

Amisulprid

AMISULPRID


Amisulpridul este un antagonist specific al dopaminei, blocand receptorii dopaminici D2/D3 pre- si postsinaptici in mod dependent de doza. Eficacitatea sa in agitatia acuta nu a fost studiata.

In studiile controlate la pacienti cu schizofrenie acuta, amisulpridul a avut o eficacitate antipsihotica similara cu cea a antipsihoticelor conventionale - haloperidolul, flupentixolul, flufenazina sau risperidonul. Amisulpridul a fost mai eficient in reducerea simptomelor negative si depresive, incluzand tendintele suicidare, decat haloperidolul si decat flufenazina, sau a fost comparabil cu haloperidolul si risperidona.
In indicatiile din afara schizofreniei, s-a constatat ca amisulpridul este eficient in studiile controlate ale distimiei si depresiei si intr-un studiu controlat, dar lot mic de pacienti, in autismul infantil. Eficacitatea sa in agitatia acuta nu a fost studiata.

Amisulpridul induce eliberarea de prolactina; incidenta EPS este mai mica decat in cazul antipsihoticelor conventionale. Cu administrareaamisulpridului s-au asociat disfunctie sexuala, insomnie, anxietate, crestere in greutate si, rar, cresterea hormonului stimulator al tiroidei (TSH).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }