QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Diagnosticul ecografic in bolile vezicii urinare
Diagnosticul ecografic in bolile vezicii urinare


Vezica urinara se examineaza cu usurinta putandu-se aprecia modificarile parietale, lumenale si cele geometrice.

Cistitele: apar in urma infectiei descendente sau ascendente

Ingrosarile de perete pot fi difuze sau de focar. Cistita acuta poate evolua si fara modificari evidente la nivel parietal, in schimb cistita cronica evolueaza invariabil cu modificari la nivel de perete.
Continutul vezical este evident modificat, dpdv al ecogenitatii, neomogen. In functie de tipul cistitei si de forma evolutiva a acesteia, continutul vezical poate include detritusuri celulare, coaguli, microcalculi „nisip urinar”

Aderentele vezicale urinare consecutive diferitelor interventii chirurgicale, ce au interesat aceasta zona, identificabile ecografic, sunt cauzate frecvent de incontinente urinare la catea.

Litiaza vezicala. Prezenta calculilor la niv vezical se evidentiaza cu o deosebita usurinta datorita ecostructurii si implicit aspectului lor ecografic caracteristic.

Dpdv ecografic calculii se prezinta sub forma unor mase hiperecogene mobile, ce dau fenomenul de umbrire acustica posterioara, con de umbra. Mobilitatea calculilor este un creiteriu f important de diagnostic dar exista si situatii in care acestia sunt aderenti la perete (in inflamatii severe).

Nisipul vezical si respectiv microlitiaza vezicala poate fi identificata pe baza particularitatilor ecografice specifice: elemente corpusculare in suspensie cu evidenta tendinta la sedimentare.Tumorile vezicii urinare.prezenta acestora este insotita de modificari focalizate la nivelul peretelui vezical si de pierderi ale uniformitatii si continuitatii straturilor parietale.

Tumoile benigne sunt formatiuni parietale mici, greu de diferentiat de carcinoamele vezicale. Cele mai frecvente tumori sunt carcinoamele tranzitionale caracterizate prin ingrosari localizate la nivelul peretelui, avand aspectul unei formatiuni neregulate, sesile si tendinta de invadare intralumenala.

Tumori maligne: adenocarcinoame, leiomiosarcoame, fibrosarcoame, hemangiosarcom
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }