QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente medicina

Acordarea ajutorului de urgenta in electrocutareAcordarea ajutorului de urgenta in electrocutare

intreruperea curentului de la intrerupatoare sau indepartarea firului electric

indepartarea accidentatului de sub actiunea curentului

atentie: cel care incearca sa-l salveze va avea grija sa nu se electrocuteze el insusi ; niciodata nu se apuca accidentatul de partile descoperite ale corpului.Scoaterea victimei de sub influenta curentului se poate efectua actionand de la distanta cu o prajina (par, scandura, alte unelte de lemn sau plastic) sau cu mana protejata de o haina groasa si uscata sau de manusi de cauciuc. Se mai poate prinde victima de haine sau de par, sau cu o patura asezata peste accidentat.

- Resuscitarea cardiorespiratorie (daca este nevoie): respiratie gura la gura, masaj cardiac.

- Transportul la spital: se continua resuscitarea car­diorespiratorie si pe timpul transportului cu ajutorul aparatelor simple, se administreaza oxigen(daca este posibil).

De retinut: cand transportul imediat al victimei nu este posibil, vor fi administrate acesteia, pentru com­baterea socului, solutii saline 5%, precum si alcaline (bicarbonat de sodiu - o lingura de 250 ml ceai) de mai multe ori pe ora.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }