QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Coriocarcinomul

Coriocarcinomul


o      Coriocarcinomul gestational este o tumora maligna epiteliala a celulelor trofoblastice fiind dezvoltata dintr-o sarcina normala, un avort spontan sau o mola. In majoritatea cazurilor se dezvolta la nivelul uterului dar in cazul unei sarcini ectopice se dezvolta extrauterin.

o      Sunt precedate de urmatoarele patologii:
o      50% se dezvolta din molele hidatiforme;

o      25% se formeaza in cazul unor avorturi anterioare;

o      22% apar in cayul sarcinilor normale (coriocarcinoame intraplacentare)

o      Restul se dezvolta la nivelul sarcinilor ectopice si teratoamelor.

o      Clinic se asociaza cu sangerare vaginala. Pacientele au de obicei nivel HCG seric crescut.

o      Macroscopic se prezinta ca o formatiune tumorala de culoare albicios-galbuie, de consistenta scazuta, cu focare de necroza, transformare chistica si hemoragie.

o      Microscopic este o tumora epiteliala caracterizata prin proliferarea anormala a citotrofoblastului si sincitiotrofoblastului cu absenta vilozitatilor coriale.o      Celulele tumorale de tip citotrofoblastic prezinta citoplasma clara si nuclei veziculosi iar celulele de tip sincitiotrofoblastic au citoplasma abundenta eozinofila si mai multi nuclei pleomorfi. Atipia citologica si activitatea mitotica sunt frecvente.De obicei tumora prezinta arii extinse de hemoragie si necroza. Pentru diagnosticul pozitiv este necesara absenta vilozitatilor coriale.

o      Aceasta tumora metastazeaza frecvent la nivelul plamanilor (50%) si vaginuli (30-40%) urmate de creier, ficat, rinichi.

o      Tratamentul consta in histerectomie totala cu anexectomie bilaterala si chimioterapie.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }