QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Animalele utilizate in studiile farmacologice . manevre si dispozitive de imobilizare a animalelor de experienta

ANIMALELE UTILIZATE IN STUDIILE FARMACOLOGICE . MANEVRE SI DISPOZITIVE DE IMOBILIZARE A ANIMALELOR DE EXPERIENTAAnimalele de experienta sunt tinute in custi speciale , intr-un spatiu special amenajat , primesc alimentatie standard . Acestea trebuie sa fie perfect sanatoase , sa nu prezinte leziuni sau infectii care pot modifica raspunsul experimental . Cele mai folosite animale sunt : cainele , pisica , iepurele , cobaiul , sobolanul , soarecele , broasca .

MANEVRE SI DISPOZITIVE PENTRU IMOBILIZAREA

ANIMALELOR DE EXPERIENTA


In vederea administrarii substantelor medicamentoase animalele de laborator trebuie imobilizate , folosind manevre si dispozitive adaptate fiecarei specii .

Cainele bland se apuca cu mana de tegumentele cefii , se imobilizeaza si se fixeaza gura cu ajutorul unor dispozitive speciale si se plaseaza pe o masa de contentie . Animalele agresiune sap rind cu un cleste special .

Pisica se apuca de ceafa , cu precautie , apoi se prind membrele posterioare si se face extensia animalului . Pentru a putea executa diferite manevre este necesar sa se faca o usoara narcoza cu eter .

Iepurele se manevreaza usor , apucandu-l cu mana de pielea spatelui sau a cefei . Apoi se prind membrele ( cate doua ) si se face extensia animalului . Se foloseste o plansa de contentie .

Pentru administrarea unor substante la animalul narcotizat sau pentru masurarea temperaturii , acesta se introduce intr-o cutie de contentie .Cobaiul se manipuleaza cuprinzand cu mana stanga maxilarul inferior si membrele anterioare ale animalului , iar in mana dreapta membrele posterioare . Fixarea se face pe plansa de contentie , asemanatoare ca cea pentru iepure , dar de dimensiuni mai reduse .

Sobolanul se imobilizeaza ca si cobaiul , folosind o manusa de lana .

Soarecele se apuca cu mana dreapta de coada , se plaseaza pe masa sau pe o plasa de sarma , apoi se apuca de ceafa cu indexul si degetul mare de la mana stanga .

Contentia se face pe o plansa de dimensiuni convenabile .

Broasca se fixeaza pe plansa de contentie de lemn sau de pluta , cu ajutorul acelor cu gamalie , in decubit dorsal sau ventral , dupa decapitare sau distrugerea maduvei spinarii .


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }