QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Adaugarea de efecte speciale

ADAUGAREA DE EFECTE SPECIALE

Daca ai creat in Power Point o prezentare pe diapozitive de 35mm sau folii transparente singura miscare in prezentare va fi trecerea de la un slide la altul si singurul sunet care va insoti prezentarea va fi vocea ta. Crearea prezentarii pe slide-uri pe calculator iti ofera posibilitatea insotirii prezentarii de efecte speciale si animatie, ceea ce sigur va asigura captarea atentiei audientei. Pentru adaugarea de efecte sonore va trebui ca in calculator sa fie instalata o placa de sunet.

ADAUGAREA DE EFECTE VIZUALE

Trebuie sa selectezi modul de vizualizare Slide View. Pentru a putea adauga in prezentare efecte de animatie, va trebui sa ai pe bara cu instrumente si butonul Animation Effects. Daca acesta nu este prezent pe bara, il vei adauga. Pentru aceasta executi clic pe butonul More Buttons de pe bara cu instrumente de formatare, apoi executi clic pe butonul Animation Effects pentru a afisa bara cu instrumente respectiva. Daca butonul este deja pe bara, executi clic pe el si bara respectiva devine activa.Nota:    Poti adauga bara de animatie selectand din meniul View, Toolbars si executand un clic pe Animation Effects.


Pentru a anima titlul prezentarii executi clic pe butonul Animate title din bara Animation Effects, alegi una din optiunile de animare executand clic pe ea si apoi apesi butonul Animation Preview pentru a vedea in fereastra Animation Preview efectul respectiv. Fiecare buton are propriile lui efecte sonore si de animatie. Cand aplici aceste efecte unor zone sau unor obiecte, ele primesc un numar in caseta de editare de pe bara cu instrumente Animation Effects. Poti schimba ordinea lor prin schimbarea numarului. De exemplu poti selecta zona pentru obiecte si sa-i dai numarul 1 in caseta de editare a numarului, apoi selectezi zona de titlu si-i dai numarul 2. In acest fel animatia aplicata zonei pentru obiecte va fi primul efect aplicat, urmat de efectul aplicat pentru zona de titlu.

Nota:    Un obiect este orice articol dintr-un slide, cum ar fi un text, o imagine sau o diagrama.

Daca nici unul din efectele acestea nu corespunde nevoilor tale, ai posibilitatea sa creezi alte efecte astfel: executi clic pe butonul Custom Animation si selectezi eticheta Order & Timing pentru a vedea urmatoarele optiuni:

Sectiunea Start animation este locul unde, bifand unul din butoanele radio, stabilesti daca articolul selectat in sectiunea Animation order va aparea atunci cand executi clic cu mouse-ul sau automat dupa un anumit numar de secunde pe care il stabilesti tu.

In sectiunea Animation order ai posibilitatea sa schimbi ordinea in care vor aparea articolele din slide-ul selectat. Pentru aceasta vei folosi butoanele din partea dreapta a sectiunii,stabilind urcarea sau coborarea lor.

Eticheta Effects iti permite sa alegi modul de defilare al obiectelor, directia de defilare si ce sunete sa le fie asociate. Caseta de editare After animation  iti ofera posibilitatea sa inactivezi sau sa ascunzi marcajele care au fost prezentate, atragand astfel atentia auditoriului asupra urmatoarei idei pe care o expui.

Dupa fiecare optiune  pe care o selectezi poti vedea in caseta de previzualizare efectul de animatie (insotit de efectul sonor) apasand pe butonul Preview, astfel ca eventualele schimbari le efectuezi imediat, fara a parasi caseta Custom Animation. In momentul in care te-ai decis asupra efectelor, apesi butonul OK, parametrii selectati sunt aplicati si ferestra se inchide.

Nota:    Poti activa fereastra Custom Animation executind urmatoarea secventa: executi un clic pe meniul Slide Show si alegi Custom Animation. Pe ecran se va deschide fereastra prezentata mai sus.
ADAUGAREA DE EFECTE SONORE

Asa cum ai vazut in paragraful precedent aplicatia Power Point asociaza anumitor efecte vizuale si efecte sonore. Ai posibilitatea sa asociezi anumitor obiecte din prezentare si alte efecte sonore decat cele oferite de aplicatia Power Point. Daca ai microfon poti sa inregistrezi sunete proprii sau poti folosi sunete din alte surse. Pentru aceasta trebuie sa executi clic pe butonul Custom Animation, iar in fereastra Custom Animation apesi butonul Effects . Din lista derulanta Sound selectezi Other Sounds, ceea ce va avea ca efect deschiderea ferestrei Add Sound. Selectezi numele fisierului de sunet si apesi butonul OK. Numele lui va fi trecut in lista sunetelor, pentru o apelare ulterioara.

INTRODUCEREA DE TRANZITII

Tranzitiile sunt efecte vizuale si sau sonore pe care le poti aplica unui diapozitiv.

In modul de vizualizare Slide Sorter poti selecta si activa bara de instrumente Slide Sorter. Acest lucru il faci din meniul View, Toolbars, Slide Sorter. In partea stanga a acestei bare se afla butonul Slide Transition. Daca executi un clic pe acest buton se va deschide caseta Slide Transition Effects. Cu ajutorul butonului de derulare poti vedea si alege mai multe tipuri de efecte de tranzitie, iar cu ajutorul butoanelor radio de pe randul urmator poti stabili viteza cu care se desfasoara tranzitia. Efectele selectiei le vezi in zona de previzualizare, in partea de sus a casetei. Ai posibilitatea sa alegi sunetul care insoteste tranzitia din lista de optiuni aflata in sectiunea Sound, ceea ce va mari impactul asupra auditoriului. In sectiunea Advence bifezi caseta On mouse click daca vrei ca trecerea de la un slide la altul sa se faca numai in momentul in care executi clic pe butonul stang au mouse-ului, sau bifezi caseta Automaticaly after si editezi numarul de secunde dupa care vrei sa se produca automat tranzitia (te poti folosi de butoanele de crestere si descrestere din partea dreapta a casetei de editare). Bifarea ambelor casete din sectiunea Advence va avea ca efect combinarea celor doua optiuni astfel: tranzitia se efectueaza la apasarea butonului mouse-ului sau automat dupa numarul specificat de secunde.

Atunci cand te-ai hotarat asupra tipului de tranzitie si eventual a sunetelor care sa o insoteasca poti sa o aplici numai slide-ului curent, apasand butonul Apply sau intregii prezentari, apasand butonul Apply to All.

Nota:    Daca lucrezi mai bine prin selectarea meniurilor din bara de meniuri, selectezi Slide Show, Slide Transition. Se va deschide caseta Slide Transition.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }