QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Lansarea sistemului de operare
LANSAREA SISTEMULUI DE OPERAREPornirea calculatorului


Verificarea conexiunilor


Inainte de a porni calculatorul este indicat a se verifica alimentarea acestuia: calculator si monitor, precum si cablurile de conexiuni intre calculator si toate dispozitivele de intrare si iesire pe care le aveti in configuratia sistemului de calcul .

Identificarea butoanelor de pornire ale calculatorului si monitorului


Cele doua butoane sunt plasate pe fatadele celor doua echipamente. Acestea sunt prezente sub diferite forme dar se acceseaza la fel: prin apasare pana se aude un clic.
Selectarea sistemului de operare


Respectarea pasilor interni de verificare a configuratiei 


La pornirea calculatorului, o serie complexa de evenimente incep sa se desfasoare. Aceste evenimente fac parte din asa numita faza de initializare/boot-are a sistemului. Pentru inceput este initiat un test al configuratiei calculatorului prin care acesta isi verifica memoria operativa RAM, prezenta tastaturii, monitorului, unitatilor de stocare a informatiei: hard-disk, CD-ROM, discheta, CD-RW. Daca totul este in ordine, se va auzi un scurt semnal sonor dupa care se va incepe incarcarea sistemului de operare minimal prezent pe hard-dick.

Daca se aud mai multe semnale sonore, este indicat a se verifica conexiunea tastatura-calculator, monitor-calculator sau a se citi mesajele de pe ecran pentru a fixa care este cauza acelui semnal intermitent.

Daca acest test este atins cu succes, in continuare, utilizatorul va  avea  ocazia de a vedea o serie de ecrane informative. Astfel, daca se vede ecranul specific ScanDisk-ului in actiune, caz in care anterioara sesiune de lucru la calculator nu a fost incheiata corect, lasati programul ScanDisk sa ruleze pentru ca acele proceduri care trebuiau incheiate anterior, sa se incheie in aceasta faza.


Alegerea sistemului de operare


De precizat este faptul ca pe un calculator pot fi instalate doua sau mai multe sisteme de operare, in zone diferite pe suprafata suportului unitatii de hard-disk, zone diferite realizate prin operatia de partitionare a disk-ului.Partitionarea se realizeaza cu ajutorul unui program specific si de catre persoane autorizate sa realizeze aceasta operatie (inginerii de sistem, administratori de retea). Selectia sistemului de operare, cu care utilizatorul doreste sa lucreze, se alege validand cu clic-stanga folosind mouse-ul, sau cu ajutorul sagetilor si apoi <Enter> folosind tastatura, dupa aparitia unei ferestre specifice acestei operatii.


Conectarea la sistemul de operare selectat si/sau in retea


Conectarea la sistemul de operare


Daca pe acelasi calculator lucreaza mai multi utilizatori, acestia pot sa-si izoleze activitatea prin plasarea unui cod de identificare utilizator si a unei parole de acces chiar daca calculatorul lucreaza sau nu lucreaza intr-o retea locala. In acest fel, fiecare utilizator  isi poate proteja propriile fisiere si directoare, acestea neputand fi accesate de ceilalti utilizatori care folosesc in comun calculatorul in cauza.


Conectarea in retea


In cazul in care calculatorul este pregatit sa functioneze in retea si este utilizat de mai multi utilizatori, pe ecranul monitorului va apare o fereastra in care este necesar a se introduce codul de identificare unic in reteaua de calculatoare locala. Acesta este compus din litere si cifre in lungime optima de 7 pozitii.

In aceeasi fereastra in care se introduce codul utilizatorului este prezenta si o caseta de text libera in care este necesar a se introduce si o parola  de acces. Daca totul este introdus corect, utilizatorul va avea ocazia de a face cunostinta cu prietenoasa suprafata de lucru a sistemului de operare Windows 2000 Profesional si a lucrului intr-o retea locala de calculatoare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }