QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

E-pos - Activarea Conectarilor in reteaua COSMOTE
E-pos - Activarea Conectarilor in reteaua COSMOTE


Generalitati

Sistemul E-POS respectiv are ca scop Activarea Conectarilor in reteaua COSMOTE.

Ofera reprezentantilor COSMOTE posibilitatea introducerii unei noi cereri, a urmaririi prelucrarii acesteia, a proiectarii si exportului cererilor in baze de date locale, unde au fost inregistrate de ei insisi.

Dealerii Principali (Master Agents) si Sucursalele (outlets) ale COSMOTE introduc cererile in Baza de Date a E-POS. Pe durata introducerii cererilor se efectueaza verificarea integritatii si corectitudinii datelor, in timp ce, exista posibilitatea schimbului de mesaje cu utilizatorii COSMOTE.

Cererile sunt inregistrate in aplicatia de la Punctele de Vanzare ale Dealerilor Principali si COSMOTE shops. Cererile private care nu prezinta probleme, sunt activate automat. Celelalte cereri private si sociale sunt prelucrate de catre Sectia Documentelor a COSMOTE.

Dealerii Principali au posibilitatea de a urmari fluxul prelucrarii cererilor, avand ca rezultat rezolvarea diferitelor probleme ce apar in cereri, schimband mesaje cu responsabilii COSMOTE, in cazul neactivarii automate.

Introducere in sistem

Pentru introducerea in sistem utilizatorul/dealerul trebuie sa introduca Numele Utilizatorului si Parola de acces:


Dupa introducerea codului si a parolei, este trimis la ecranul central ce apare in imaginea urmatoare.
In ecranul central apar urmatoarele date ale utilizatorului: Numele Utilizatorului si Codul Dealerului in Sistemul de Facturare al COSMOTE.
Actiunile disponibile pe ecranul central sunt:

Schimbarea Codului de Acces (Parola).


Prezentarea Ajutorului pentru fiecare aplicatie (Activari, Reinoiri, Reinoirile Marilor Clienti). Selectand contactul Activari, cu titlul Ajutor, utilizatorului i se prezinta o asistenta detaliata a aplicatiei in ceea ce priveste Activarile Cererilor. In acest fisier de ajutor sunt descrise in mod foarte detaliat modul de utilizare si posibilitatile aplicatiei E-POS.


Selectia aplicarii dorite, apasand contactul corespunzator Activari, Reinoiri, Reinoirile Marilor Clienti.

Selectand contactul Activari, apare imaginea de mai jos.
Actiunile disponibile in aceasta imagine sunt:


Introducerea Noii Cereri


Prezentarea Listei Cererilor in Asteptare


Cautarea Cererilor


Exportul Fisierului Cererilor

Pe ecranul initial apare de asemenea lista cu Anunturile ce se refera la schimbarile curente ce au fost efectuate in E-pos.Noua Cerere

Prin selectarea de catre utilizator a actiunii Noua Cerere, apare imaginea cu Datele Generale din Image pentru a inregistra o noua cerere. Introducerea Cererii urmeaza dupa o serie de imagini si este finalizata cu un raport concis al tuturor datelor introduse. Este format in total din 7 imagini ce contin Datele Generale ale Cererii, datele Cardului de Credit/Contului Bancar, Datele Adreselor Clientului, Datele Reprezentantului, Datele Dealerului, Datele Conectarilor Cererii, precum si documentele necesare ce insotesc cererea.
Pe fiecare imagine exista tasta SALVARE/CONTINUARE ce salveaza pagina curenta.
Pe fiecare ecran exista tasta Salvare, prin care se salveaza pagina curenta. Cererea ramane nefinalizata pana cand utilizatorul apasa pe tasta Expediere, ce se afla in meniul din stanga al paginii. Aceasta selectie este inactiva pana la finalizarea introducerii datelor cererii.

Dupa salvarea primei pagini a introducerii cererii, aceasta se afla in etapa SPRE INREGISTRARE. Se mentioneaza ca in Prezentarea Listei Cererilor, aceste cereri apar in lista Cererilor Nefinalizate.
La acest punct este oferita utilizatorului posibilitatea de a selecta o cerere si de a continua introducerea datelor pentru aceasta. Dupa finalizarea procedurii de inregistrare, situatia cererii se schimba in INREGISTRATA.
Cererea este prezentata in lista 'Cereri Vizate' a paginii initiale, daca utilizatorul a inregistrat toate campurile obligatorii ale cererii.Inregistrare Solicitare Persoana Fizica


Inregistrarea unei noi cereri porneste cu introducerea datelor de baza ale acesteia. Pe toata durata inregistrarii cererii, selectarile utilizatorului limiteaza valorile altor campuri ce trebuie completate. De exemplu, pe prima pagina – Date Generale – Tipul Cererii influenteaza Tipul Conectarii, Tipul Utilizarii, Categoria Planurilor Tarifare, Contul Mediu, Tipul Profesiei si Profesia, Categoria Client si Modul de Plata. In plus, este influentata direct de catre Tipul Cererii, aparitia sau nu a urmatoarelor campuri:
Responsabilii Platii, Prenumele, Prenumele tatalui, Data nasterii, Tipul si Numarul actului de identitate.

Din campurile mentionate mai sus, unele depind direct de selectarea tipului cererii, iar altele indirect. Din acest motiv, este considerata necesara selectia succesiva si completarea campurilor Cererii pornind de la Tipul Cererii.

.


Dupa selectarea Tipului Cererii, este oferita utilizatorului posibilitatea de a selecta Tipul Conectarii, Tipul Utilizarii si Situatia. Planurilor Tarifare(campurile ce sunt influentate direct de catre Tipul Cererii).

Situatia. Planurilor Tarifare este influentata de Tipul Cererii si Tipul Utilizarii. Daca sunt completate campurile ce privesc Datele Cererii, utilizatorul are posibilitatea de completare a campurilor ce se refera la Datele Clientului. Tipul Profesiei este limitat de Tipul Cererii, Modul de Conectare si Situatia Planurilor Tarifare, iar la randul sau, este influentat direct de catre Profesie. Campul Categorie Client este limitat de catre Tipul Cererii si Tipul Utilizarii, iar valoarea sa influenteaza direct Tipul Societatii (de ex. In cazul Cererii cu Tipul ' PRIVATA', Tipul Utilizarii 'PRIVATA' si Categoria Client 'PRIVATI', Tipul Societatii are valoarea 'NICI UNA').

In plus, pentru campurile fiecarei pagini pentru care completarea lor este obligatorie, apare un mesaj corespunzator care informeaza utilizatorul in momentul Salvarii paginii curente, asa cum apare in imaginea de mai jos:
Atunci cand este finalizata procedura completarii campurilor si utilizatorul apasa pe tasta Salvare, cererea este salvata si se afla in situatia 'Nefinalizata'. Procedura introducerii datelor in plus pentru Cererea in cauza, poate continua, sau se poate intrerupe, iar utilizatorul se poate intoarce la 'Pagina Initiala' (selectare din meniul stang) si sa continue introducerea datelor in alt moment.
Adrese


La pagina respectiva utilizatorul inregistreaza Adresa/- ele ce se refera la Cererea pe care o introduce. In functie de Tipul Cererii, unele Tipuri de Adrese sunt obligatoriu a fi completate (sunt evidentiate printr-un asterisc, in stanga selectarii, asa cum apare si in imaginea care urmeaza). De exemplu, pentru Tipul Cererii privata, trebuie completata Adresa Domiciliului. In afara de tipurile obligatorii, utilizatorul are posibilitatea de introducere a datelor si a altor tipuri ce nu sunt obligatorii. Pe durata inregistrarii cererii, valorile unor campuri sunt obligatorii.

Introducerea datelor pentru adresa incepe cu selectarea tipului acesteia. In contiunare trebuie aleasa metoda de prezentare – selectare succesiva a datelor:

 • Selectarea 'Cautare dupa Judet' duce la selectarea succesiva Judet, Oras/Comuna, Cod Postal si Strada. Prin selectarea judetului, sunt limitate regiunile, prin selectarea Oras/Comuna, Codurile Postale, si in acelasi fel, Strazile.   • Selectia 'Cautare dupa Cod Postal' conduce la introducerea Cod Postal si in continuare la selectarea succesiva Judet, Oras/Comuna si Strada. Prin introducerea Codului Postal, sunt limitate judetele, prin selectarea judetului, orasele/comunele si in acelasi fel, Strazile. • Selectarea 'Alta Strada' ofera posibilitatea utilizatorului sa introduca Strada si nu sa o aleaga dintr-o listaCompletarea, obligatoriu sau nu, a campului e-mail depinde de selectarea modului de factura (prima pagina a introducerii cererii).

In plus exista selectarea 'Adresa Expedierii Facturii'. Daca este selectata pentru un tip de adresa a unei cereri, nu mai apare ca selectie in timpul inregistrarii altor tipuri de adresa. Pentru fiecare cerere este obligatorie selectarea unui Tip de Adresa ca Adresa de Expediere a Facturii. Daca nu ati selectat nici o adresa de expediere a facturii, va aparea un mesaj in acest sens.

Atunci cand utilizatorul finalizeaza procedura introducerii datelor pentru un tip de adresa si apasa tasta Salvare, aceasta adresa apare pe partea de sus a paginii, la punctul 'Totalul Adreselor'.

La acest punct, pentru fiecare dintre adresele introduse, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inscrieirii si de a o sterge, apasand tasta Stergerea Inscrierii. Pentru introducerea noului tip de adresa, este utilizata tasta Inscriere Noua.Dupa introducerea tuturor tipurilor de adrese obligatorii, utilizatorul, apasand tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii. La acest punct se face verificarea completarii tuturor tipurilor de adrese obligatorii, cat si a completarii unei Adrese de Expediere a Facturii, iar daca nu au fost completate, apare un mesaj corespunzator.


Reprezentanti


La pagina respectiva, utilizatorul inregistreaza Reprezentantul/- ii din Cererea pe care o introduce. In functie de Tipul Cererii, unele Tipuri de Reprezentanti sunt obligatorii a fi completate. De exemplu, pentru Tipul Cererii PRIVATA nu este obligatorie Completarea Datelor Reprezentantului. Utilizatorul are posibilitatea introducerii datelor si pentru celelalte tipuri care nu sunt obligatorii – Imputernicit si Reprezentant Legal.Introducerea datelor privind reprezentantul incepe cu selectarea tipului acestuia, iar in continuare, utilizatorul introduce restul datelor. Este oferita utilizatorului posibilitatea de a introduce si date privind adresa reprezentantului. Daca este selectata tasta Adresa Reprezentantului, apare in partea de jos a ecranului o imagine corespunzatoare cu cea a adreselor, pentru introducerea datelor referitoare la adresa.

Atunci cand utilizatorul finalizeaza procedura de introducere a datelor pentru un tip de reprezentant si apasa pe tasta Salvare, datele acestui Reprezentant apar in partea de sus a paginii, la punctul 'Totalul Reprezentantilor'.


La acest punct, utilizatorul are posibilitatea, pentru fiecare dintre reprezentantii introdusi, de a efectua modificari apasand tasta Schimbarea Inregistrarii si de stergere, apasand tasta Stergerea Inregistrarii. Pentru introducerea noului tip de Reprezentant, este utilizata tasta Inscriere Noua.Dupa introducerea tuturor tipurilor de reprezentanti obligatorii, utilizatorul, apasand tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii. La acest punct este efectuata verificarea pentru completarea tuturor tipurilor obligatorii de reprezentanti, iar daca acestea nu au fost completate, apare un mesaj corespunzator. Exista posibilitatea ca pentru o cerere sa nu existe tipuri obligatorii de reprezentanti, iar utilizatorul sa nu doreasca introducerea reprezentantului. In acest caz, apasand direct tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii.


Dealerul


La pagina respectiva, utilizatorul inregistreaza datele ce se refera la Dealerul care introduce Cererea. In special introduce Codul Dealerului (codul trebuie introdus cu majuscule), data semnarii contractului, numele si prenumele Agentului de Vanzari, precum si mentiunile care il insotesc.

Pentru codul delerului, se efectueaza o verificare in clipa in care utilizatorul apasa pe tasta Contiunare (daca exista si daca corespunde cu utilizatorul care a efectuat initial login-ul in sistem), pentru a contiuna la urmatoarea pagina de introducere a Cererii. Daca aceasta verificare este fara succes, atunci apare un mesaj in acest sens, asa cum este aratat in imaginea de mai jos, caz in care utilizatorul trebuie sa reintroduca codul corect. Daca utilizatorul neglijeaza completarea unuia dintre campurile obligatorii Cod Dealer, Nume si Prenume Agent de Vanzare sau Data Semnarii, apare un mesaj corespunzator, ce il anunta pe utilizator sa introduca valorile in campuri.
Tasta deschide un calendar pentru ca utilizatorul sa selecteze 'Data Semnarii' cererii, fara ca acest lucru sa fie obligatoriu, deoarece utilizatorul poate introduce data in forma zz/ll/aaaa (ex. 17/09/2002 ). Puteti vedea cum este efectuata Completarea Datei.


Conectari noi


Pe ecranul respectiv, utilizatorul inregistreaza conectarile unei Noi solicitari Private si are posibilitatea de inregistrare a uneia sau a mai multor conectari. Ecranul conectarilor pentru solicitari private apare in urmatoarea imagine:

Initial, utilizatorul selecteaza Planul Tarifar si in contiunare Marca (aparatului). Marca aparatului limiteaza Modelul, care dupa ce este selectat din lista, va trebui ca utilizatorul sa introduca IMEI –ul aparatului in cauza. Introducerea datelor se contiuna prin inregistrarea SIM.

In continuare, utilizatorul selecteaza Tipul Numarului care limiteaza Modul Selectiei Numarului. Pentru Modul selectiei numarului, deosebim urmatoarele situatii:

 • 'INTRODUCERE'. In acest caz apare pe ecran un camp aditional ('Introduceti Numarul') in care utilizatorul introduce numarul mobilului.  

Utilizatorul are posibilitatea de a introduce numarul, numai atunci cand a selectat ca Tip de Numar ->GOLD.   • 'URMATORUL DISPONIBIL'. Utilizatorul continua introducerea datelor solicitarii, si, dupa ce solicitarea a trecut in stadiul prelucrarii, va fi desemnat numarul de telefon.  
 • 'NUMERE CONSECUTIVE'. Aceasta selectie se refera la solicitarile cu mai multe conectari. Pentru cerere, va trebui ca toate conectarile sa aiba ca mod de selectare a numarului pe cel in cauza, iar din acest motiv, apare un mesaj catre utilizator pentru schimbarea tuturor modurilor de selectare a numarului conectarilor solicitarii, in 'Numere Consecutive'.  

 • 'SELECTAREA DIN LISTA'. In acest caz, apare pe ecran un camp in plus – lista ('Alegeti Numarul') care intr-un interval de timp scurt, include toate numerele disponibile.  
In plus, pentru fiecare conectare, trebuie selectata Durata ei, din campul corespunzator al ecranului. Durata este corespunzatoare cu Planul Tarifar ce este selectat si cu Tipul Conectarii. Inregistrarea fiecarei conectari este finalizata cu selectarea Serviciilor Aditionale. Lista cu Serviciile Aditionale disponibile se umple dupa selectarea Planului Tarifar. Pe ecran apar doua liste cu serviciile disponibile si cu cele selectate. Pentru aparitia serviciilor disponibile aditionale va trebui selectat Planul Tarifar. Utilizatorul are posibilitatea selectarii uneia sau a mai multora dintre serviciile disponibile sau deselectarea unora dintre cele deja selectate.

Inregistrarea este finalizata prin apasarea tastei Salvare. In timpul Salvarii, sistemul verifica daca au fost completate toate campurile obligatorii, in caz contrar, aparand un mesaj ce aminteste utilizatorului de campurile pe care le-a neglijat.
De asemenea, urmeaza o serie de verificari referitoare la SIM si la Numarul Mobilului. Verificarile ce sunt efectuate pe durata salvarii unei conectari, sunt urmatoarele:


 • Numarul cifrelor SIM trebuie sa fie 20.
 • SIM – ul nu trebuie sa fie programat pentru activare in aplicatia EPOS.
 • SIM – ul trebuie sa fie disponibil pentru activare, adica sa nu fie deja activat intr-un alt contract. 
 • SIM – ul trebuie desemnat Dealer-ului care inregistreaza solicitarea.
 • SIM – ul si numarul mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator), trebuie sa apartina aceluiasi HLR.
 • Numarul Mobilului trebuie sa apartina tipului selectat (Gold, Regular).
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) trebuie sa fie disponibil pentru activare.
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) nu trebuie sa fie tip PREPAID. 
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) si daca este tipul GOLD, trebuie sa fie desemnat Dealerului care inregistreaza cererea.

In cazul in care introducerea datelor nu indeplineste conditiile sus mentionate, atunci apare un mesaj corespunzator ce il anunta pe utilizator.

Dupa finalizarea inregistrarii datelor conectarii, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inregistrarii si de stergere, apasand tasta Stergerea Inregistrarii. Pentru introducerea noului tip de conectare, este utilizata tasta Inscriere Noua. Conectari transfer


Pe ecranul corespunzator, utilizatorul inregistreaza conectarile unei solicitari Private – Transfer si are posibilitatea de inregistrare a uneia sau a mai multor conectari. Ecranul conectarilor pentru cererile private, apare in urmatoarea imagine:

Initial, utilizatorul selecteaza Planul Tarifar si in continuare inregistreaza cardul SIM. In cazul in care clientul doreste sa pastreze vechiul card din contractul transferat, utilizatorul selecteaza Vechiul Card SIM si trebuie sa introduca obligatoriu Numarul Mobilului din contractul transferat.
In continuare utilizatorul selecteaza Tipul Numarului ce limiteaza Modul Selectarii Numarului. In cazul Transferului, Tipul Numarului este numai Cosmokarta/Transfer, iar Modul de Selectare a Numarului este numai Introducere.

In plus, pentru fiecare conectare, va trebui selectata Durata ei din campul corespunzator al ecranului. In cazul Transferului, Durata este Nedefinita. Inregistrarea fiecarei conectari este finalizata prin selectarea Serviciilor Aditionale. Lista cu Serviciile Aditionale disponibile se umple dupa selectarea Planului Tarifar. Pe ecran apar doua liste cu serviciile disponibile si cu cele selectate. Pentru aparitia serviciilor disponibile aditionale va trebui selectat Planul Tarifar. Utilizatorul are posibilitatea selectarii uneia sau a mai multora dintre serviciile disponibile sau deselectarea unora dintre cele deja selectate.

Inregistrarea este finalizata prin apasarea tastei Salvare. In timpul Salvarii, sistemul verifica daca au fost completate toate campurile obligatorii, in caz contrar, aparand un mesaj ce aminteste utilizatorului de campurile pe care le-a neglijat.
De asemenea, urmeaza o serie de verificari referitoare la SIM si la Numarul Mobilului. Verificarile ce sunt efectuate pe durata salvarii unei conectari, sunt urmatoarele:


 • Numarul cifrelor SIM trebuie sa fie 20.
 • In cazul in care nu este ales Vechiul Card SIM SIM – ul trebuie sa fie disponibil pentru activare, adica sa nu fie deja activat intr-un alt contract.
 • SIM – ul si numarul mobilului in cazul in care este ales Vechiul Card SIM trebuie sa apartina aceluiasi HLR.

 • Numarul Mobilului trebuie sa apartina tipului selectat (Gold, Regular).
 • Numarul Mobilului trebuie sa fie activat.
 • Numarul Mobilului nu trebuie sa fie tip PREPAID.
 • SIM – ul si Numarul Mobilului in cazul in care este ales Vechiul Card SIM trebuie sa apartina aceluiasi contract.

In cazul in care introducerea datelor nu indeplineste conditiile sus mentionate, atunci apare un mesaj corespunzator ce il anunta pe utilizator.

Dupa finalizarea inregistrarii datelor conectarii, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inregistrarii si de stergere, apasand tasta Stergerea Inregistrarii. Pentru introducerea noului tip de conectare, este utilizata tasta Inscriere Noua.
Documente


La pagina respectiva utilizatorul inregistreaza documentele/ actele necesare ce insotesc cererea.Pe ecran apar trei liste. In prima (in partea de sus a ecranului) apar tipurile de documente (cu asterisc cele obligatorii). Utilizatorul selecteaza un tip din aceasta lista si apar in a doua lista documentele disponibile. Selectand una sau mai multe documente, acestea apar in a treia lista cu documente selectate, din care pot fi sterse. Utilizatorul poate urmari aceasta procedura pentru mai multe tipuri de documente.

In orice moment, apasand pe tasta Previzualizare apar in partea de jos a ecranului documentele selectate si tipurile acesora. Apasand tasta Continuare, este efectuata automat previzualizarea documentelor selectate, verificarea daca au fost completate tipurile de documente obligatorii si transferul la urmatoarea pagina, pentru finalizarea introducerii Solicitarii.
Exista posibilitatea de inregistrare a cererilor private ale unor persoane cu handicap auditiv, prin selectarea documentului corespunzator. Selectand categoria documentelor 'Act doveditor de handicap auditiv', cererea este expediata catre COSMOTE pentru verificarea mai departe a documentelor.Inregistrare Solicitare Persoana JuridicaDate Generale


Inregistrarea unei noi cereri porneste cu introducerea datelor de baza ale acesteia. Pe toata durata inregistrarii cererii, selectarile utilizatorului limiteaza valorile altor campuri ce trebuie completate. De exemplu, pe prima pagina – Date Generale – Tipul Cererii influenteaza Tipul Conectarii, Tipul Utilizarii, Categoria Planurilor Tarifare, Contul Mediu, Tipul Profesiei si Profesia, Categoria Client si Modul de Plata. In plus, este influentata direct de catre Tipul Cererii, aparitia sau nu a urmatoarelor campuri: Responsabilii Platii, Prenumele, Prenumele Tatalui, Data Nasterii, Tipul si Numarul Actului de Identitate.

Din campurile mentionate mai sus, unele depind direct de selectarea Tipului Cererii, iar altele indirect. Din acest motiv, este considerata necesara selectia succesiva si completarea campurilor Cererii pornind de la Tipul Cererii.Dupa selectarea Tipului Cererii, este oferita utilizatorului posibilitatea de a selecta Tipul Conectarii, Tipul Utilizarii si Sit. Planurilor Tarf. (campurile ce sunt influentate direct de catre Tipul Cererii).
Sit. Planurilor Tarf. este influentata de Tipul Cererii si Tipul Utilizarii. Daca sunt completate campurile ce privesc Datele Cererii, utilizatorul are posibilitatea de completare a campurilor ce se refera la Datele Clientului. Tipul Profesiei este limitat de Tipul Cererii, Modul de Conectare si Sit. Planurilor Tarf., iar la randul sau, este influentat direct de catre Profesie.

Campul Categorie Client este limitat de catre Tipul Cererii si Tipul Utilizarii, iar valoarea sa influenteaza direct Tipul Societatii (de ex. In cazul Cererii cu Tipul ' SOCIALA', Tipul Utilizarii 'PROFESIONALA' si Categoria Client 'SOCIETATI', Tipul Societatii are valoarea 'SOCIETATE ANONIMA' ).

In plus, pentru campurile fiecarei pagini pentru care completarea lor este obligatorie, apare un mesaj corespunzator care informeaza utilizatorul in momentul Salvarii paginii curente, asa cum apare in imaginea de mai jos:


Adrese


La pagina respectiva utilizatorul inregistreaza Adresa/- ele ce se refera la Cererea pe care o introduce. In functie de Tipul Cererii, unele Tipuri de Adrese trebuie completate obligatoriu (sunt evidentiate printr-un asterisc, in stanga selectarii, asa cum apare si in imaginea care urmeaza). De exemplu, pentru Tipul SOCIALE , trebuie completata Adresa SEDIULUI. In afara de tipurile obligatorii, utilizatorul are posibilitatea de introducere a datelor si a altor tipuri ce nu sunt obligatorii.

Introducerea datelor pentru adresa incepe cu selectarea tipului acesteia. In contiunare trebuie aleasa metoda de prezentare – selectare succesiva a datelor:

 • Selectarea 'Cautare dupa Judet' duce la selectarea succesiva Judet, Oras/Comuna, C.P., Codul Postal si Strada. Prin selectarea judetului, sunt limitate regiunile, prin selectarea , Oras/Comuna, C.P.-urile, si in acelasi fel, Strazile   • Selectia 'Cautare dupa Codul Postal' conduce la introducerea Codului Postal si in continuare la selectarea succesiva Judet, Oras/Comuna si Strada. Prin introducerea C.P., sunt limitate judetele, prin selectarea judetului, orasele /comunele si in acelasi fel, Strazile.  


 • Selectarea 'Alta Strada' ofera posibilitatea utilizatorului sa introduca Strada si nu sa o aleaga dintr-o lista.

 


Completarea obligatorie sau nu a campului e-mail depinde de selectarea modului de factura (prima pagina a introducerii cererii).

In plus exista selectarea 'Adresa Expedierii Facturii'. Daca este selectata pentru un tip de adresa a unei cereri, nu mai apare ca selectie in timpul inregistrarii altor tipuri de adresa. Pentru fiecare cerere este obligatorie selectarea unui Tip de Adresa ca Adresa de Expediere a Facturii. Daca nu ati selectat nici o adresa de expediere a facturii, apare un mesaj in acest sens.Atunci cand utilizatorul finalizeaza procedura introducerii datelor pentru un tip de adresa si apasa tasta Salvare, aceasta adresa apare pe partea de sus a paginii, la punctul 'Totalul Adreselor'.


La acest punct, pentru fiecare dintre adresele introduse, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inscrierii si de a o sterge, apasand tasta Stergerea Inscrierii. Pentru introducerea noului tip de adresa, este utilizata tasta Inscriere Noua.

Dupa introducerea tuturor tipurilor de adrese obligatorii, utilizatorul, apasand tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii. La acest punct se face verificarea completarii tuturor tipurilor de adrese obligatorii, cat si a completarii unei Adrese de Expediere a Facturii, iar daca nu au fost completate, apare un mesaj corespunzator.


Dealerul


La pagina respectiva, utilizatorul inregistreaza datele ce se refera la Dealerul care introduce Cererea. In special introduce Codul Dealerului (codul trebuie introdus cu majuscule), data semnarii contractului, numele si prenumele Agentului de Vanzari, precum si mentiunile care il insotesc.

Pentru codul delerului, se efectueaza o verificare in clipa in care utilizatorul apasa pe tasta Contiunare (daca exista si daca corespunde cu utilizatorul care a efectuat initial login-ul in sistem), pentru a contiuna la urmatoarea pagina de introducere a Cererii. Daca aceasta verificare este fara succes, atunci apare un mesaj in acest sens, asa cum este aratat in imaginea de mai jos, caz in care utilizatorul trebuie sa reintroduca codul corect. Daca utilizatorul neglijeaza completarea unuia dintre campurile obligatorii Cod Dealer, Nume si Prenume Agent de Vanzare sau Data Semnarii, apare un mesaj corespunzator, ce il anunta pe utilizator sa introduca valorile in campuri.

Tasta deschide un calendar pentru ca utilizatorul sa selecteze ' Data Semnarii' cererii, fara ca acest lucru sa fie obligatoriu, deoarece utilizatorul poate introduce data in forma zz/ll/aaaa (ex. 17/09/2002 ). Puteti vedea cum este efectuata Completarea Datei.
ReprezentantiLa pagina respectiva, utilizatorul inregistreaza Reprezentantul/- ii din Cererea pe care o introduce. In functie de Tipul Cererii, unele Tipuri de Reprezentanti sunt obligatoriu sa fie completate. De exemplu, pentru Tipul Cererii SOCIALE este obligatorie Completarea Datelor Reprezentantului LEGAL. In afara tipurilor obligatorii utilizatorul are posibilitatea introducerii datelor si pentru celelalte tipuri care nu sunt obligatorii.Introducerea datelor privind reprezentantul incepe cu selectarea tipului acestuia, iar in continuare, utilizatorul introduce restul datelor. Este oferita utilizatorului posibilitatea de a introduce si date privind adresa reprezentantului. Daca este selectata tasta Adresa Reprezentantului, apare in partea de jos a ecranului o imagine corespunzatoare cu cea a adreselor, pentru introducerea datelor referitoare la adresa.


Atunci cand utilizatorul finalizeaza procedura de introducere a datelor pentru un tip de reprezentant si apasa pe tasta Salvare, datele acestui Reprezentant apar in partea de sus a paginii, la punctul 'Totalul Reprezentantilor'.

La acest punct, utilizatorul are posibilitatea, pentru fiecare dintre reprezentantii introdusi, de a efectua modificari (tasta Schimbarea Inregistrarii) si de stergere, (tasta Stergerea Inregistrarii). Pentru introducerea noului tip de Reprezentant, este utilizata tasta Inscriere Noua.
Dupa introducerea tuturor tipurilor de reprezentanti obligatorii, utilizatorul, apasand tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii. La acest punct este efectuata verificarea pentru completarea tuturor tipurilor obligatorii de reprezentanti, iar daca acestea nu au fost completate, apare un mesaj corespunzator. Exista posibilitatea ca pentru o cerere sa nu existe tipuri obligatorii de reprezentanti, iar utilizatorul sa nu doreasca introducerea reprezentantului. In acest caz, apasand direct tasta Continuare, inainteaza la urmatoarea pagina pentru introducerea cererii.


Conectari Noi


Pe ecranul respectiv, utilizatorul inregistreaza conectarile unei Noi solicitari Private si are posibilitatea de inregistrare a uneia sau a mai multor conectari.
Ecranul conectarilor pentru solicitari sociale contine in plus Numele, Prenumele, Sexul si Data Nasterii clientului care semneaza contractul. Mai detaliat apare in imaginea de mai jos.

Initial, utilizatorul introduce datele abonatului (Numele, Prenumele, Sexul si Data Nasterii). Apoi selecteaza Planul Tarifar si in contiunare Marca (aparatului). Marca aparatului limiteaza Modelul, care, dupa ce este selectat din lista, va trebui ca utilizatorul sa introduca IMEI –ul aparatului in cauza. Introducerea datelor se contiuna prin inregistrarea SIM.

In continuare, utilizatorul selecteaza Tipul Numarului care limiteaza Modul Selectiei Numarului. Pentru Modul selectiei numarului, deosebim urmatoarele situatii:

 • 'INTRODUCERE'. In acest caz apare pe ecran un camp aditional ('Introduceti Numarul') in care utilizatorul introduce numarul mobilului.  

Utilizatorul are posibilitatea de a introduce numarul, numai atunci cand a selectat ca Tip de Numar ->GOLD.  

 • 'URMATORUL DISPONIBIL'. Utilizatorul continua introducerea datelor solicitarii, iar numarul de mobil va fi desemnat conectarii, dupa ce solicitarea a trecut in stadiul prelucrarii.  
 • 'NUMERE CONSECUTIVE'. Aceasta selectie se refera la solicitarile cu mai multe conectari. Pentru cerere, va trebui ca toate conectarile sa aiba ca mod de selectare a numarului pe cel in cauza, iar din acest motiv, apare un mesaj catre utilizator pentru schimbarea tuturor modurilor de selectare a numarului conectarilor solicitarii, in 'Numere Consecutive'.  

 • 'SELECTAREA DIN LISTA'. In acest caz, apare pe ecran un camp in plus – lista ('Alegeti Numarul') care intr-un interval de timp scurt, include toate numerele disponibile.  

In plus, pentru fiecare conectare, trebuie selectata Durata ei, din campul corespunzator al ecranului. Durata este corespunzatoare cu Planul Tarifar ce este selectat si cu Tipul Conectarii. Inregistrarea fiecarei conectari este finalizata cu selectarea Serviciilor Aditionale. Lista cu Serviciile Aditionale disponibile se umple dupa selectarea Planului Tarifar. Pe ecran apar doua liste cu serviciile disponibile si cu cele selectate. Pentru aparitia serviciilor disponibile aditionale va trebui selectat Planul Tarifar. Utilizatorul are posibilitatea selectarii uneia sau a mai multora dintre serviciile disponibile sau deselectarea unora dintre cele deja selectate.

Inregistrarea este finalizata prin apasarea tastei Salvare. In timpul Salvarii, sistemul verifica daca au fost completate toate campurile obligatorii, in caz contrar, aparand un mesaj ce aminteste utilizatorului de campurile pe care le-a neglijat.
De asemenea, urmeaza o serie de verificari referitoare la SIM si la Numarul Mobilului. Verificarile ce sunt efectuate pe durata salvarii unei conectari, sunt urmatoarele:


 • Numarul cifrelor SIM trebuie sa fie 20.
 • SIM – ul nu trebuie sa fie programat pentru activare in aplicatia EPOS.
 • SIM – ul trebuie sa fie disponibil pentru activare, adica sa nu fie deja activat intr-un alt contract. 
 • SIM – ul trebuie desemnat Dealer-ului care inregistreaza solicitarea.
 • SIM – ul si numarul mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator), trebuie sa apartina aceluiasi HLR.
 • Numarul Mobilului trebuie sa apartina tipului selectat (Gold, Regular).
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) trebuie sa fie disponibil pentru activare.
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) nu trebuie sa fie tip PREPAID. 
 • Numarul Mobilului (in cazul in care este introdus de catre utilizator) si daca este tipul GOLD, trebuie sa fie desemnat Dealerului care inregistreaza cererea.


In cazul in care introducerea datelor nu indeplineste conditiile sus mentionate, atunci apare un mesaj corespunzator ce il anunta pe utilizator.

Dupa finalizarea inregistrarii datelor conectarii, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inregistrarii si de stergere, apasand tasta Stergerea Inregistrarii. Pentru introducerea noului tip de conectare, este utilizata tasta Inscriere Noua.Conectari Transfer


Pe ecranul corespunzator, utilizatorul inregistreaza conectarile unei solicitari Sociale – Transfer si are posibilitatea de inregistrare a uneia sau a mai multor conectari. Ecranul conectarilor pentru cererile sociale, apare in urmatoarea imagine:

Initial, utilizatorul introduce datele abonatului (Numele, Prenumele, Sexul si Data Nasterii). Apoi selecteaza Planul Tarifar si in contiunare inregistreaza cardul SIM. In cazul in care clientul doreste sa pastreze vechiul card din contractul transferat, utilizatorul selecteaza Vechiul Card SIM si trebuie sa introduca obligatoriu Numarul Mobilului din contractul transferat.
In continuare utilizatorul selecteaza Tipul Numarului ce limiteaza Modul Selectarii Numarului. In cazul Transferului, Tipul Numarului este numai Cosmokarta/Transfer, iar Modul de Selectare a Numarului este numai Introducere.
In plus, pentru fiecare conectare, va trebui selectata Durata ei din campul corespunzator al ecranului. In cazul Transferului, Durata este Nedefinita. Inregistrarea fiecarei conectari este finalizata prin selectarea Serviciilor Aditionale. Lista cu Serviciile Aditionale disponibile se umple dupa selectarea Planului Tarifar. Pe ecran apar doua liste cu serviciile disponibile si cu cele selectate. Pentru aparitia serviciilor disponibile aditionale va trebui selectat Planul Tarifar. Utilizatorul are posibilitatea selectarii uneia sau a mai multora dintre serviciile disponibile sau deselectarea unora dintre cele deja selectate.

In functie de Tipul Solicitarii, Tipul Conectarii, Tipul Profesiei, Profesia si Modul de Plata, apare pe ecran, la punctul Serviciilor Aditionale 'Servicii oferite de catre Sistem', servicii ce sunt oferite obligatoriu solicitantului.
In imaginea de mai sus apare ca preselectat serviciul ROAMING ce este oferit de Sistem, dupa combinarea anumitor parametri.

Inregistrarea este finalizata prin apasarea tastei Salvare. In timpul Salvarii, sistemul verifica daca au fost completate toate campurile obligatorii, in caz contrar, aparand un mesaj ce aminteste utilizatorului de campurile pe care le-a neglijat.
De asemenea, urmeaza o serie de verificari referitoare la SIM si la Numarul Mobilului. Verificarile ce sunt efectuate pe durata salvarii unei conectari, sunt urmatoarele:

 • Numarul cifrelor SIM trebuie sa fie 20.
 • In cazul in care nu este ales Vechiul Card SIM, SIM–ul trebuie sa fie disponibil pentru activare, adica sa nu fie deja activat intr-un alt contract.
 • SIM–ul si numarul mobilului, in cazul in care este ales Vechiul Card SIM, trebuie sa apartina aceluiasi HLR.
 • Numarul Mobilului trebuie sa fie activat.
 • Numarul Mobilului nu trebuie sa fie tip PREPAID.
 • SIM–ul si Numarul Mobilului in cazul in care este ales Vechiul Card SIM trebuie sa apartina aceluiasi contract.


In cazul in care introducerea datelor nu indeplineste conditiile sus mentionate, atunci apare un mesaj corespunzator ce il anunta pe utilizator.

Dupa finalizarea inregistrarii datelor conectarii, utilizatorul are posibilitatea modificarii acesteia, apasand tasta Schimbarea Inregistrarii si de stergere, apasand tasta Stergerea Inregistrarii. Pentru introducerea noului tip de conectare, este utilizata tasta Inscriere Noua.
DocumenteLa pagina respectiva utilizatorul inregistreaza documentele/actele necesare ce insotesc cererea.

Pe ecran apar trei liste. In prima (in partea de sus a ecranului) apar tipurile de documente (cu asterisc cele obligatorii). Utilizatorul selecteaza un tip din aceasta lista si apar in a doua lista documentele disponibile. Selectand una sau mai multe documente, acestea apar in a treia lista cu documente selectate, din care pot fi sterse. Utilizatorul poate urmari aceasta procedura pentru mai multe tipuri de documente.


In orice moment, apasand pe tasta Previzualizare apar in partea de jos a ecranului documentele selectate si tipurile acestora. Apasand tasta Continuare, este efectuata automat previzualizarea documentelor selectate, verificarea daca au fost completate tipurile de documente obligatorii si transferul la urmatoarea pagina, pentru finalizarea introducerii Solicitarii.


Prezentarea Datelor Cererii


Prezentarea Cererii are legatura cu prezentarea datelor detaliate ale unei cereri, dupa etapa inregistrarii. Pe ecranul imaginii 1 sunt prezentate: Datele Generale ale Solicitarii, Datele Clientului, Datele Adreselor, Datele Reprezentantului, Datele Conectarilor, Datele Dealerului, Mentiunile Solicitarii si Datele Documentelor.

In partea stanga a acestui ecran sunt continute actiunile generale si actiunile ce se refera la cererea in cauza (Lista Actiunilor), ale carei date detaliate apar in partea dreapta a ecranului.

      

Imaginea 1
Datele Adreselor sunt reprezentate de o lista cu descrierile in rezumat ale adreselor ce privesc solicitarea (Adresa Sediului, Sucursalei etc). Pentru a vedea o prezentare mai analitica a datelor uneia dintre adrese, selectati cu mouse-ul numarul corespunzator al coloanei 'Nr.' pentru adresa pe care doriti sa o vedeti mai detaliat. Dupa ce ati selectat-o, va aparea o fereastra cu Datele Detaliate ale Adreselor.

Acelasi lucru este valabil si pentru Datele Reprezentantului, precum si pentru Datele Conectarilor.


Solicitari Nesolutionate


Pe lista solicitarilor nesolutionate, apar solicitarile ce nu sunt finalizate, adica nu sunt in stare ACTIVATA sau ANULATA. Solicitarile pentru care au fost finalizate toate stadiile de prelucrare, nu apar pe lista solicitarilor nesolutionate, dar pot fi dobandite numai prin Cautarea Solicitarilor.


Prezentarea Listei Solicitarilor


In partea dreapta sunt doua liste: una a cererilor vizate si una a cererilor semifinalizate. Selectand cu mouse-ul Numarul Solicitarii, va aparea o descriere completa a acestei solicitari (Prezentarea Listei Solicitarilor).

Semifinalizate sunt solicitarile a caror Stare este: SPRE INREGISTRARE si INREGISTRATE (Imaginea 1), in timp ce Vizate sunt considerate solicitarile ce se afla in toate celelalte situatii (Imaginea 2). Dupa finalizarea procedurii de Inregistrare a Solicitarii, situatia solicitarii se va schimba in INREGISTRATA.
Sunt considerate Inregistrate, solicitarile care au trecut cu succes prin toate verificarile de Inregistrare, in timp ce, Spre Inregistrare, sunt considerate solicitarile pentru care nu a fost finalizata etapa Inregistrarii.
Situatia fiecarei solicitari apare in coloane 'Situatia Solicitarii'.

Selectarea 'Aplicatie Completata Partial' din lista actiunilor (partea stanga), initiaza ecranul de mai jos (Imaginea 1). Acest lucru poate fi efectuat de la orice ecran ce prezinta aceasta actiune in lista actiunilor.
Selectarea 'Aplicatie in Asteptare ->Nou' din lista actiunilor (partea stanga), initiaza ecranul de mai jos (Imaginea 2).


      
   Imaginea 1Imaginea 2

Cautarea Solicitarilor


Selectarea Cautarea Solicitarilor ofera utilizatorului posibilitatea cautarii solicitarilor, in baza unor criterii (de baza si aditionale) pentru a fi inlesnit in gasirea unei solicitari.


Criterii


Utilizatorul are optiunea de a da o valoare oricarui camp/criteriu doreste, astfel incat sa caute o solicitare. Tasta 'Vizualizarea Criteriilor Aditionale' ofera posibilitatea mai multor criterii ce pot limita volumul solicitarilor ce vor aparea (imaginea 2).

Daca doriti sa stergeti toate valorile pe care le-ati dat campurilor – criterii, apasati ' Stergere'.              Imaginea 1

Apasand tasta Vizualizare Criterii Aditionale apare ecranul din imaginea 2, ce ofera utilizatorului optiunea de a cauta cu criterii aditionale.


            Imaginea 2

Completarea campurilor ce se refera la date se face cu utilizarea calendarului ce se deschide cu tasta , astfel incat, sa aleaga utilizatorul data, fie 'de la', fie 'pana la', fara ca acest lucru sa fie obligatoriu, deoarece utilizatorul are posibilitatea de a introduce data in forma zz/ll/aaaa (de ex. 30/07/2002). Puteti sa vedeti Completarea Datei din Formularul Corespunzator.
Aplicatia limiteaza utilizatorul sa introduca cel putin un interval de date pentru a cauta. Insa completarea datelor nu este obligatorie in cazul in care utilizatorul introduce MSISDN sau SIM ori Codul Solicitarii, ori Mesaje ce Nu au Fost Citite. Optiunea de interval pentru toate datele este una stabilita.
Ex: Aplicatia nu ii permite utilizatorului sa caute in baza criteriului Datei de Intrare cu o durata mai mare de 15 zile, aparand un mesaj in acest sens care il informeaza.
Apasand tasta Cautare, sau tastand ENTER, apare o lista de solicitari ce corespunde criteriilor selectate.


Rezultate


Vizualizarea Rezultatelor Cautarii

Dupa ce sunt alese criteriile dorite, apasand tasta tasta Cautare, sau tastand ENTER, apare ecranul 'Rezultatele Cautarii'.
Rezultatele Cautarii, conform criteriilor selectate, apar in urmatoarea imagine. In partea de sus a ecranului apar Criteriile autarii selectate de catre utilizator si in partea de jos apare lista cu solicitarile ce corespund criteriilor selectate.
Apasand tasta Printare, utilizatorul are posibilitatea sa printeze lista rezultatelor cautarii.

Rezultatele cautarii sunt limitate la un numar specific de inscrieri; ex. Numarul inscrierilor ce este returnat nu poate depasi 1000 de inscrieri. Utilizatorul este informat, astfel incat sa redefineasca criteriile de cercetare, asa cum apar in urmatoarea imagine.

Dupa ce utilizatorul efectueaza cautarea si apar rezultatele, daca selecteaza o solicitare din lista rezultatelor, atunci apare in meniul din stanga selectarea Rezultatele Cautarii, asa cum apare in imaginea de mai jos. Selectand Rezultatele Cercetarii, utilizatorul returneaza lista rezultatelor

Mesaje


Solicitarile pot fi insotite de mesaje atasate. Mesajele provin fie din sistem (de exemplu pentru schimbarea modului de plata) fie de la alti utilizatori din sistem (de exemplu Sectia Documentelor).

Utilizatorul are posibilitatea de Citire si Expediere a mesajelor. Pentru transferul la sectorul mesajelor exista selectia 'Mesaje Solicitare' in meniul din stanga. (Lista Actiunilor).


Citire

Daca o solicitare are mesaje atasate, iar utilizatorul selecteaza 'Mesaje Solicitare' din meniul din stanga, vede aceste mesaje sub forma de lista, asa cum apar in imaginea care urmeaza. Atunci cand mesajele sunt necitite, exista imaginea NOU, langa fiecare mesaj. Atunci cand mesajul este citit, imaginea dispare.
Selectand un mesaj si apasand 'Citire', se citeste acest mesaj (Expeditor, Data, Subiect, Text):In cazul in care nu exista mesaje in cerere, apare urmatorul ecran.Expedierea

Daca o solicitare are mesaje atasate, iar utilizatorul selecteaza 'Mesaje Solicitare', din meniul din stanga, vede aceste mesaje sub forma de lista, asa cum apar in imaginea care urmeaza. Pentru expedierea noului mesaj, trebuie sa selecteze tasta 'Nou'.


In continuare selecteaza destinatarul si dupa ce intocmeste mesajul (Subiect si Text) – asa cum apare in urmatoarele imagini – si apasa 'Expediere', ataseaza mesajul cererii pentru citirea lui de catre destinatar.
In functie de situatia solicitarii, mesajul poate fi expediat destinatarului corespunzator; Ex: daca solicitarea este in situatia 'Sectia de Verificare Middle Office', atunci dealerul poate expedia mesajul Sectia Middle Office.Situatii – Prelucrarea solicitarii


 • In prelucrare

Situatia In Prelucrare – Prelucrare a Solicitarii este faza controalelor automate. Solicitarea este prelucrata de system. Dealerul are posibilitatea sa vada Datele Generale ale Solicitarii si sa vada Mesajele Solicitarii sau sa expedieze un nou mesaj.


 • Backoffice

Cererea se afla in prelucare, la Sectia Documentelor. Dealerul are posibilitatea de a vedea Datele Generale ale Solicitarii si de asemenea, sa citeasca Mesajele Solicitarii si sa expedieze mesaje Sectiei Documentelor, pentru solutionarea problemelor. • Motive ale reprezentantului de vanzari


In aceasta situatie, Dealerul are dreptul de a expedia solicitarea catre COSMOTE, dupa ce au fost solutionate toate problemele, selectand Continuarea Procesare (Rezolvare suspendare).
Apasand tasta Continuarea Procesare, apare imaginea de mai jos, pentru a inregistra mesajul catre COSMOTE. Apasand Expedierea Mesajului, cererea este exediata automat catre COSMOTE.
In cazul in care exista o problema in solutionarea situatiilor, Dealerul are posibilitatea de a anula solicitarea, selectand actiunea corespunzatoare din meniul stang. • In Activare

Situatia In Activare este faza de asteptare inaintea Activarii. Dealerul are posibilitatea de a vedea numai Datele Solicitarii si Mesajele Solicitarii. De asemenea, in aceasta situatie, Dealerul are dreptul de a anula Solicitarea.
 • Se modifica MSISDN

Atunci cand solicitarea este expediata spre a fi Activata (situatia In Activare) se verifica daca MSISDN ce au fost selectate de catre Dealer sunt disponibile pentru a fi activate. Daca exista orice problema, solicitarea apare in situatia Schimbarea MSISDN (imaginea 1). In aceasta situatie, Dealerul trebuie sa selecteze din Lista Actiunilor -> Schimbarea MSISDN (apare imaginea 2), iar in continuare va schimba MSISDN, ce sunt problematice (imaginea 3). Are optiunea de a schimba SIM si/sau MSISDN.
Dupa schimbarea MSISDN cu probleme, Dealerul poate selecta Activarea Solicitarii din Lista Actiunilor si cererea va continua spre a fi Activata.
In situatia in care Dealerul nu schimba MSISDN cu probleme, solicitarea va ajunge iarasi la Schimbarea MSISDN.Imag.1


Imag.2

Imag.3


 • Activat

Cererile care sunt in stare ACTIVATA, nu apar in lista Solicitarilor Nesolutionate, dar dobandirea lor este posibila numai prin Cautare. Atunci cand solicitarea este in situatia 'Activata', utilizatorul are posibilitatea de a vedea imaginea de ansamblu a cererii, fara a avea posibilitatea de a prelucra datele acesteia. Are de asemenea posibilitatea de a vedea Mesajele Solicitarii si posibilitatea de Printare a Solicitarii. Solicitarile ce sunt disponibile pe ecranul central sunt: Datele Solicitarii; Mesajele Solicitarii; Printarea Solicitarii cu Conditii; Printarea Solicitarii; Printarea Conditiilor.
 • Anulata

Cererile care sunt in stare ANULATA, nu apar in lista Solicitarilor Nesolutionate, dar dobandirea lor este posibila numai prin Cautare. Atunci cand solicitarea este in situatia 'Anulata', utilizatorul are posibilitatea de a vedea imaginea de ansamblu a cererii, fara a avea posibilitatea de a prelucra datele acesteia.

Daca situatia cererii permite Anularea Solicitarii de catre Dealer, apare ca selectare in meniul din stanga, iar daca este tastata, cere initial confirmarea de la utilizator a motivului Anularii ei.In continuare, utilizatorul va trebui sa selecteze motivul anularii si sa apese 'Anulare'.
Finalizarea cu succes a procedurii este confirmata de catre sistem, asa cum apare pe ecranul de mai jos.:


Printarea Solicitarii


Menu -> Tipareste SolicitareaReglarile Printarii Solicitarii


O conditie necesara pentru printarea corecta a Solicitarii – Contractului de conectare prin aplicare, este efectuarea reglarilor potrivite ale Internet Explorer.

1.   Tools->Internet Options-> Advanced -> Printing -> (trebuie sa fie selectat Print Backgroud Colors and Images)

2. File -> Page SetUp  


Formatarea Paginii (Page Setup)  Size A4
Source: Auto Select
Header: Trebuie sa fie gol.
Footer: Trebuie sa fie gol.
Orientation: Portrait
Margins (mm): Left 19.05 Right 19.05 Top:10 Bottom: 10

Apasand pe Printarea Solicitarii, trebuie sa se astepte deschiderea Ferestrei Printarii (Windows), de unde pot fi stabilite selectarile printarii.Clarificari


Completarea datei in campuri este efectuata cu ajutorul ferestrei (imaginea 1). In aceasta fereastra puteti vedea un calendar care corespunde lunii si anului ce apar in partea de sus a ferestrei (August 2002 in exemplu imaginii 1). Tastele care se afla exact dedesubt, va ofera posibilitatea de a selecta o alta luna sau un alt an, precum urmeaza: Pentru a selecta luna anterioara a celei care apare in partea de sus a ferestrei, apasati tasta stanga dintre cele doua, cu titlul 'Luna' din ghilimele, in timp ce, pentru a selecta urmatoarea luna, apasati tasta dreapta (cele doua taste au <si> , lucru care arata ca va aparea corespunzator luna anterioara sau cea ulterioara. In acelasi mod se efectueaza si selectarea anului.
   
Dupa ce ati selectat luna si anul (daca cele care apar deja in partea de sus a ferestrei nu sunt cele dorite), selectati ziua. Selectarea zilei se efectueaza apasand simplu pe numarul acesteia cu mouse-ul. Sa se notifice ca, culoarea rosie reprezinta ziua curenta. Imediat dupa selectarea zilei, fereastra se inchide automat, iar data pe care ati selectat-o va aparea in campul corespunzator.


          
               Imag. 1In situatia in care Dealerul are nevoie de un card SIM, ce este deja inregistrat in aplicarea Epos, trebuie sa anuleze intai cererea respectiva, daca situatia solicitarii permite Anularea de catre Dealer. Anularea Solicitarii in cauza, poate fi efectuata dupa cum urmeaza: prin Cautarea Solicitarilor poate selecta ca fiind criteriu de Cautare Cardul SIM cerut, pentru a fi dobandita solicitarea si apoi, sa initieze Anularea ei.O conditie necesara pentru printarea corecta a Solicitarii – Contractului de Conectare prin Aplicatie, este efectuarea reglarilor necesare ale Internet Explorer ce sunt incluse in pagina 'Reglari de Printare a Solicitarilor'.loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }