QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Crearea automata a subtotalurilor
CREAREA AUTOMATA A SUBTOTALURILOR

De multe ori, atunci cand creezi o lista, este necesar sa efectuezi subtotaluri pentru diferitele categorii de date continute.Subtotalurile pot fi calculate folsind functiile SUM, COUNT, MIN, MAX si altele.

Pentru a adauga subtotaluri unei liste trebuie sa parcurgi pasii:

Sorteaza lista (si, eventual, filtreaz-o) si apoi selecteaza inregistrarile. Cheia de sortare pe care o utilizezi trebuie sa fie aceeasi cu cea pe care intentionezi sa o folosesti in campul At each change in (La fiecare modificare in) din caseta de dialog Subtotal.
Nota:                 Daca lista este inconjurata de linii si coloane goale, atunci Excel va selecta automat datele pentru subtotal in cazul in care celula activa este oriunde in interiorul listei

Executa secventa DataSubtotals.

In caseta de dialog Subtotal trebuie sa stabilesti criteriul pentru crearea subtotalurilor, functia folosita si alti parametri de care doresti sa se tina cont.

n       In campul At each change in trebuie sa selectezi din lista titlul care determina criteriul dupa care vrei sa efectuezi subtotalurile.

n       In campul Use function trebuie sa selectezi din lista functia cu care vrei ca aplicatia Excel sa calculeze subtotalurile.AVERAGE media valorilor

COUNT numara valorile numerice

COUNTA numara toate valorile

MAX intoarce valoarea maxima

MIN - intoarce valoarea minima

PRODUCT inmulteste valorile si intoarce produsul

STDEV estimeaza abaterea standard pe baza unui esantion

STDEVP calculeaza abaterea standard pe baza intregii populatii date

SUM aduna valorile

VAR calculeaza dispersia pe baza unui esantion

VARP - calculeaza dispersia pe baza intregii populatii

n       In campul Add subtotal to trebuie sa selectezi coloana sau coloanele pentru care vrei sa se afiseze subtotalurile. Coloana se selecteaza executand click in casuta din fata titlului de coloana.

n       Optiunea Replace current subtotals (Inlocuirea subtotalurilor existente) o folosesti atunci cand doresti sa inlocuiesti subtotalurile existente folosind o noua functie.

n       Optiunea Page break between groups (Sfarsit de pagina intre grupuri) permite saltul la o pagina noua pentru fiecare subtotal, impreuna cu inregistrarile aferente.

n       Optiunea Summary below data (Insumare sub date) iti permite sa plasezi subtotalurile deasupra domeniului, daca nu este selectat, sau sub domeniu daca este selectat.

Obs. Poti crea mai multe subtotaluri aflate in raport de subordonare intre ele folosind functii diferite si aplicand de mai multe ori functia Subtotals dar deselectand de fiecare data optiunea Replace current subtotals.

Pentru a renunta la subtotalurile create apasa butonul Remove All.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }