QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Norme de munca pt firmeScopul respectarii acestor norme este sa contribuie la imbunatatirea continua a conditiilor de munca si la inlaturarea cauzelor care pot produce accidente de munca si imbolnaviri profesionale, prin aplicarea de procedee tehnice moderne.
1. Utilajele si masinile vor fi astfel amplasate incat distantele minime dintre gabaritul lor functional maxim si celelalte elemente inconjuratoare sa respecte normele in vigoare.
2. Masinile de frezat trebuie sa fie astfel concepute incat rotile de mana cu maner ale avansurilor sa nu se roteasca in timpul avansului rapid.
3. Inainte de montarea frezei se va verifica ascutirea acesteia, daca aceasta corespunde materialului ce urmeaza sa sa prelucreze, precum si regimul de lucru indicat in fisa de operatii.


4. Montarea si demontarea frezei se vor face cu mainile protejate.
5. Dispozitivul de fixare al piesei trebuie sa fie de constructie rigida, astfel ca la regimurile rapide de frezare sa nu se smulga piesa.
6. Verificarea cotelor pieselor fixate pe masa masinii, precum si a calitatii suprafetei prelucrate se va face numai dupa oprirea masinii.
7. La masinile de gaurit, inaintea fixarii piesei pe masa masinii se vor curata masa si canalele ei.
8. Prinderea piesei pe masa masinii si desprinderea ei se vor face numai dupa ce axul principal s-a oprit complet.
9. Fixarea piesei pe masa masini se va face in cel putin doua puncte , fie cu ajutorul unor dispozitive de fixare, fie cu ajutorul menghinei.
10. Mandrinele de prindere se vor strange si desface numai cu chei adecvate, care se vor scoate inainte de pornirea masinii.
11. Burghiul sau alezorul introdus in axul principal sau in mandrina de prindere trebuie sa fie bine centrat si fixat.
12. Se interzice folosirea burghielor necorespunzatoare sau prost ascutite.
13. Se interzice folosirea burghielor , alezoarelor sau conurilor cu cozi uzate care prezinta crestaturi, urme de ciocan.
14. Se interzice franarea cu mana a axului port-mandarina la oprirea masinii.
15. La prelucrarea materialelor casante , muncitorul va purta ochelari de protectie.
16. La masinile de rectificat trebuie sa existe carcase de protectie pentru asigurarea protectiei lucratorului in cazul spargerii accidentale a corpului abraziv.
17. Pe toate masinile care utilizeaza corpuri abrazive se vor marca vizibil si durabil: sensul de rotire al corpului abraziv (printr-o sageata), turatiile sau vitezele de lucru ale acestuia.
18. Mesele masinilor de rectificat plan trebuie sa fie prevazute cu ingradire pentru retinerea pieselor in cazul desprinderii lor.
19. Mesele masinilor cu platou electromagnetic trebuie sa fie prevazute cu sisteme de interblocare care:
- sa permita cuplarea avansului numai dupa conectarea platoului electromagnetic;
- sa opreasca miscarea mesei in momentul intreruperii curentului electric de alimentare.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }