QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Managementul firmei practica

Lucrare practica la managmentul firmei

1. Abordare analitica si grafica a elementelor structurii organizatorice a societatii comerciale ce face obiectul practicii


Societatea comerciala "X " SA a fost infiintata prin Hotararea Guvernamentala nr.1224 din 1991.
Sediul societatii este in . . . . . ..
Capitalul social al societatii este de . . . . lei si este in intregime privat.El este format din . . . actiuni cu o valoare nominala de . ..lei/act.Capitalul este in intregime subscris si varsat.
Actiunile sunt nominative si cuprind toate elementele prevazute delege.Actiunile au valoare egala si confera posesorilor drepturi egale.Ele nu vor putea fi emise pentru o suma mai mica decat valoarea nominala.
Societatea tine evidenta actiunilor intr-un registru special ,numerotat ,sigilat si parafat de presedintele CA.
Fiecare actiune da dreptul la un vot in adunarile generale ale societatii.Exercitiul dreptului la vot este suspendat pentru actionarii care nu sunt la curent cu varsamintele ajunse la scadenta.
Odata cu bilantul anual se va prezenta situatia actiunilor,daca au fost integral platite si eventualele varsaminte neefectuate.
In situatia in care actionarii nu au efectuat plata varsamintelor pe care le datoreaza,societatea ii someaza de doua ori in scris la interval de 15 zile. Daca nici dupa somatii actionarii nu vor efectua varsamintele datorate,consiliul de administratie poate decide:
-urmarirea actionarilor in justitie
-anularea actiunilor
In locul actiunilor anulate vor fi emise noi actiuni purtand acelasi numar,care vor fi vandute conform reglementarilor legale in vigoare la data respectiva.De vanzarea lor se va ocupa CA al SC "X " SA pana in momentul achitarii integrale a tuturor actiunilor.


Actiunile vor cuprinde:
a) -denumirea si durata societatii
b) -data contractului de societate
c) -numarul de inmatriculare din Registrul Comertului si numarul Monitorului Oficial in care s-a facut publicarea
d) -capitalul social,nr.actiunilor si nr. de ordine,valoarea nominala a actiunilor
Structura organizatorica a societatii cuprinde compartimente de productie si compartimente tehnice si functionale,in care se desfasoara activitatile necesare executarii operatiilor si lucrarilor care conduc la realizarea si valorificarea productiei.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }