QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Modalitati de exprimare a stocurilor

Modalitati de exprimare a stocurilor


Stocurile de productie se exprima in diferite marimi si unitati de evaluare fizica si valorica, in functie de necesitatea corelarii lor cu alti indicatori; o prima forma de exprimare este in 'unitati naturale' (tone, kg, buc., m.p., m.c. etc.) si serveste la estimarea fizica a potentialului de productie, de lucrari sau servicii, care se poate realiza din cantitatea stocata la o resursa definita. Pe aceeasi baza, se asigura determinarea necesarului de spatii pentru depozitare, a necesarului de mobilier sau de alte utilaje, dispozitive, instalatii pentru dotare, a necesarului de forta de munca din depozite. Stocurile fizice stau la baza comensurarii valorice a resurselor materiale stocate si evidentierii astfel a fondurilor financiare si valutare care au servit la cumpararea lor.A doua forma de exprimare este cea 'valorica' (in lei, mii lei, mil.lei) prin care se asigura evaluarea resurselor financiare si valutare antrenate de formarea stocurilor de productie si, prin aceasta, stabilirea impozitelor, taxelor de asigurare, ca si a dobanzilor care trebuie platite. Exprimarea valorica permite, totodata, stabilirea, prin insumare, a 'stocurilor totale', indiferent de tipul resursei materiale, determinarea capitalului circulant aferent materiilor prime si materialelor, a vitezei de rotatie, a volumului de credite necesar, a cheltuielilor de stocare al caror nivel se calculeaza in raport cu valoarea medie a stocului de productie. Expresia valorica este rezultatul produsului dintre stocul de productie fizic, pentru fiecare tip de resursa materiala, si pretul de aprovizionare aferent (calculat prin insumarea pretului de cumparare cu cheltuielile necesare aducerii materialelor in unitateaeconomica si pe care aceasta le suporta direct).

A treia forma de exprimare este cea 'in zile' prin care se evidentiaza perioada de timp pentru care stocul fizic constituit acopera cererea pentru consum. In functie de exprimarea in zile se stabilesc momentele calendaristice de declansare a actiunilor de reaprovizionare pe parcursul anului de plan.

Capitolul 2 Gestiunea economica a stocurilor
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }