QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Forme si modalitati de plataFORME SI MODALITATI DE PLATA

Sistemul de plati cuprinde forme, modalitati si instrumente de plata. Exista doua forme de efectuare a platilor:

a) Acceptarea, este forma dominanta de plata prin care debitorul accepta conditionat efectuarea platii, dand ordin bancii sale sa vireze banii in contul beneficiarului.

b) Asigurarea cu anticipatie a platilor, se foloseste mai rar, mai ales in tranzactiile dintre firmele romanesti si cele de peste granita, avand in vedere lipsa de incredere a unor firme straine si fragilitatea financiara a unor firme romanesti. De aceea suma de bani datorata se rezerva intr-un cont numit acreditive deschise si se pastreaza pana la receptionarea marfii, dupa care se transfera prin virament beneficiarului platii. In sistemul de plati exista si doua modalitati de plata:

a) Plati in numerar;

b) Plati prin virament.

Mecanismele si instrumentele cu care se efectueaza platile sunt asigurate de catre banci. In calitatea lor de intermediari financiari, bancile efectueaza platile intre vanzatori si cumparatori, adica intre debitori si creditori. Numai bancile ca mari institutii financiare au posibilitatea de a asigura mari lichiditati ne


cesare operatiunilor complexe monetare si valutare din economie.

Lichiditatile sunt procurate prin banci si din cauza ca acestea acorda creditele care in principal reprezinta o creatie monetara.

Dupa ce moneda de credit a luat locul monedei de aur s-a produs o mare accelerare a platilor.

Definitie. Plata in sens larg reprezinta orice operatiune, adica atat de plati cat si de incasari. Platile rezulta in urma operatiunilor comerciale sau necomerciale. Platile sunt efectuate de banci pentru contul unui client al sau, sau in numele si pentru contul bancii respective.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }