QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate matematica

MINIMIZAREA FUNCTIILOR LOGICE CU AJUTORUL CIRCUITELOR NAND SI REPREZENTAREA FORMEI

1. Scopul lucrarii.
Se studiaza minimizarea functiilor logice cu ajutorul metodei diagramelor Karnaugh si se prezinta modul in care se poate determina direct din aceste diagrame forma minimizata a functiei exprimata cu ajutorul circuitelor SI-NU (NAND).

2. Consideratii teoretice.
Minimizarea consta in trecerea unei expresii de la forma canonica la o forma elementara, deci eliminarea unor variabile din expresia functiei.
Regula de minimizare a functiilor scrise sub forma canonica P (forma canonica normal disjunctiva f.c.n.d. ), prin diagrame Karnaugh este urmatoarea:
- pentru fiecare termen P se va completa 1 in casuta corespunzatoare combinatiei respective- se grupeaza grupuri de 1 aflati in patrate adiacente, inclusiv patratele de pe laturile extreme; numarul maxim de vasute care contin 1 trebuie sa fie o putere a lui 2
- din fiecare grup se elimina variabilele care isi schimba starea
- se scrie forma minimizata a functiei ca suma a produselor variabilelor ramase din fiecare grup

Se considera functia logica de trei variabile definita prin tabelul de adevar din figura 1. de aici rezulta forma canonica P a functiei: . Implementarea acesteia cu module NAND se afla in figura 2.
Din diagrama Karnaugh din figura 3 se obtine forma minimizata a functiei F.

Circuitul care reprezinta solutia minimizata a functiei date realizata cu ajutorul portilor NAND este reprezentat in figura 4.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }