QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate matematica

CIRCUITE LOGICE COMBINATIONALEScopul lucrarii:
Se studiaza functonarea logica a unor circuite logice comninationale: decodificatoare si codificatoare realizate cu circuite integrate.

Consideratii teoretice:
Circuitele logice integrate avand nivel mediu de integrare sunt frecvent folosite la realizarea unor functii logice combinationale, dintre care in lucrarea de fata intereseaza decodificarea si codificarea.

Transformatoarele de cod:
DCD stabilesc corespondentae logice Y = F(I) intre cele n marimi de intrare:
I = {I0, . ,In-1} si cele m < 2*2*2* . ..2 marimi de iesire;
Y = {y0, . ,ym -1};


In fig.4.1. este prezentata schema unui decodificator pentru doua variabile.
Fig.4.1.
Un caz particular de decodificator pentru numerele din codul binar-zecimal BCD-8421 in zecimal este cel care permite comanda dispozitivelor de afisare cu 7 segmente.Posibilitatea comandarii acestor dispozitive de afisare direct de la circuite integrate a condus la o larga folosire a decodificatorului BCD-7 segmente.
Decodificatorul CDB 442E este destinat decodificarii informatiei din codul BCD-8421, in zecimal. Circuitul este compus din 8 inversoare si 10 porti SI-NU cu patru inrtari. In fig.4.3. a este prezentata configuratia terminalelor circuitului integrat, iar in fig.4.3. b este prezentat tabelul de functionare al circuitului.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }