QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate matematica

Baza, laturile triunghiului

Latura, suprafata poligonala sau disc a unei figuri sau corp geometric.

Cuvantul baza provine de la cuvantul din limba latina:
basis “baza, sprijin”
Baza unui triunghi, paralelogram, dreptunghi sau patrat, de regula in pozitie orizontala, este una dintre laturi. Lungimea bazei intra in formula de calcul a ariei.
Baza este partea inferioara a unei figuri geometrice sau corp geometric pe care se sprijina acestea.
Pentru trapez, laturile paralele se numesc baze.
Pentru corpurile geometrice, baza este o suprafata poligonala sau un disc.


Banda lui Möbius
Panglica de hartie care are o singura fata si o singura muchie.

O banda de hartie de cca. 40 cm lungime se lipeste la capete dupa ce unul din capete se rasuceste cu 1800. S-a obtinut banda lui Möbius, banda cu proprietati deosebit de interesante si in acelasi timp curioase.
Banda lui Möbius nu are doua muchii ci numai una singura! Va puteti convinge miscand degetul pe marginea ei, dintr-un punct dinainte precizat si veti ajunge in acelasi punct fara sa ridicati degetul de pe hartie.
Banda lui Möbius nu are doua fete ci numai una! Daca incercam sa coloram diferit cele doua fete, vom avea surpriza ca incepand cu albastru, banda va deveni albastra in intregime.


Taind banda lui Möbius de-a lungul unei linii ce trece prin mijlocul ei, vom obtine nu doua benzi, cum ar fi de asteptat, ci una singura! De doua ori mai lunga.
Taind banda lui Möbius la o treime de marginea hartiei si continuand taietura spre cealalta margine, tot la distanta de o treime, vom constata ca obtinem doua benzi, una mai lunga si alta mai scurta, prinse intre ele ca inelele unui lant.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }