QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Actorii pietei internationale ale asigurarilor si reasigurarilor

Actorii pietei internationale ale asigurarilor si reasigurarilor


Pietele de asigurare si reasigurare sunt concentrate in cele mai mari centre financiare si comerciale ale lumii, unde au loc tranzactiile de asigurari si reasigurari. In aceste piete, altadata se tranzactionau afaceri locale, dar dupa  ce societatile mari de asigurare ale lumii si-au deschis filiale, pietele au devenit internationale (piata Londrei, Europei Continentale, SUA, Japonia).

Aceste pietele se numesc internationale, pentru ca cea mai mare parte din afacerile incheiate provin de la societati de asigurare si reasigurare din alte tari si pentru ca regulile lor influenteaza, la randul ei  modul in care se desfasoara activitatea de asigurare din alte tari.Pietele deschise difera intre ele din punct de vedere al dimensiunilor, al preponderentei unor categorii de afaceri, al stilului, al uzantelor si al modalitatii de incheiere a  tranzactiilor. Pe aceste piete actioneaza atat societatile de asigurari cat si de cele de reasigurari, fiecare dintre aceste companii fiind atat cumparatori cat si vanzatori de reasigurari.

Categorii de firme care alcatuiesc piata:

a) asiguratori si reasiguratori care ofera protectie clientilor lor;

b) intermediari - brokeri de asigurare (persoane juridice) care actioneaza ca reprezentanti ai cumparatorilor de asigurari sau reasigurari in plasarea riscurilor si obtinerea protectiei;- agenti de asigurare- cei care ofera clientilor politele unui anumit asigurator;

c) firme ce ofera servicii specializate, asociate activitatii de asigurare: constatari, evaluatori, lichidatori de daune, consultanti in domeniul managementului riscului.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }