QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Accesul IMM la surse de finantare

Accesul IMM la surse de finantare

La modul cel mai cuprinzator tabloul surselor de finantare pentru IMM-uri include

  • resurse proprii ale initiatorilor si, ulterior, resurse din veniturile operationale ale intreprinderii  
  • imprumuturi private ale asociatilor
  • credit comercial (credit-furnizor, urmare a duratei de timp dintre momentul livrarii, prestarii servicului si cel al incasarii efective a contravalorii acestora si, respectiv, credit-cumparator prin mecanismul platilor in avans),
  • credite bancare pentru operatiuni curente si pentru investitii
  • operatiuni de leasing, factoring,
  • microcredite de la societati de microfinantare
  • fonduri nerambursabile din programe nationale, europene sau internationale multilaterale sau bilaterale, obtinute in conditii de concurs si pe baza unui proiect cu sprijinul unor institutii specializate (garantii ale FNGCIMM),
  • emisiuni de titluri de valoare (de tipul actiunilor sau obligatiunilor) pe piata de capital, 
  • "private equity", respectiv capital participativ si alte finantari ale investitorilor privati ("business angels") sau institutionali (fonduri cu capital de risc)
  • produse de garantare care au menirea sa sprijine si, in felul acesta sa faciliteze accesul firmelor la categorii de surse de finantare din sursa bancara sau/si a programelor de finantare cu fonduri nerambursabile din categoria ajutoarelor de stat in conditiile legii.   

In special pentru IMM-uri accesarea unei sau a mai multor surse de finantare dintre cele enumerate mai sus este in stransa legatura, pe de o parte, cu etapa din ciclul de viata intreprinderii si, pe de alta parte, cu disponibilitatea ofertei de surse de finantare pe piata care vizeaza IMM urile in calitate de potential beneficiar. Sursele de finantare din categoria celor indreptate catre dezvoltare si inovare sunt de natura complexa si necesita atat un cadru de reglementare corespunzator, precum si institutii adecvate. 

Astfel, succesul la finantare este un factor deosebit de important pentru dezvoltarea si cresterea sectorului IMM, intrucat influenteaza capacitatea acestora de a investi in vederea relansarii economice dupa perioada de criza financiara si economica.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }