QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Abtinerea si recuzarea expertului contabil

ABTINEREA SI RECUZAREA EXPERTULUI  CONTABIL


In situatia in care exista posibilitatea ca expertul contabil sa nu fie obiectiv cu ocazia efectuarii expertizei contabile, acesta trebuie sa se abtina de la efectuarea expertizei, in caz contrar poate fi recuzat sau se poate constata nulitatea raportului de expertiza.

Imprejurarile care duc la abtinerea in efectuarea expertizei contabile se comunica presedintelui instantei sau altui beneficiar al expertizei (parchet, organe de cercetare, politie) pentru a se analiza temeinicia acestora.Recuzarea este dreptul pe care-l au partile din proces de a cere in cazurile stabilite de lege, ca expertul contabil sa se retraga de la efectuarea expertizei contabile.

Cazurile de abtinere sau de recuzare dupa caz a expertului contabil se intalnesc in urmatoarele situatii:

Cand expertul contabil, sotul sau sotia, ascendentii ori descendentii lor au un interes in judecarea cauzei sau este sot, ruda sau afin pana la gradul IV inclusiv cu una din parti;

Intre expertul contabil si una din parti a existat o judecata penala in ultimii 5 ani dinaintea recuzarii;

Este tutore, curator sau consilier al unei parti, pentru care primeste o remuneratie. (curator = persoana care administreaza bunurile si apara interesele altei persoane care desi are capacitate civila nu-si poate exercita drepturile sau executa obligatiile din cauza batranetii, infirmitatii fizice sau a altor boli).

Si-a spus parerea cu privire la cauza ce se judecaA primit de la una din parti daruri sau fagadueli de daruri ori alte indatorari

Exista vrajmasie intre expertul contabil, sotul sau una din rudele sale pana la gradul al IV- lea de rudenie inclusiv, si una din parti, sotie sau rudele acesteia, pana la gradul al III -lea inclusiv.

Recuzarea expertului contabil poate fi ceruta in 5 zile de la numirea sa cand se cunoaste deja momentul sau de la data cand s-a ivit motivul de recuzare.

Cererea de recuzare adresata instantei sau altui beneficiar al expertizei si solutionarea in sedinta publica (in cazul instantei) cu citare obligatorie a partilor si a expertului contabil recuzat.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }