QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Distrugerea
Distrugerea

Art.217-Cod penal-distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun apartind altuia sau impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui bun precum si inlaturarea masurilor luate. Obiectul juridic are caracter patrimonial. Obiectul material il reprezinta orice bun mobil sau imobil. Subiect activ poate fi orice persoana. Elementul material al laturii obiective se poate realiza prin una din urmatoarele activitati alternative: distrugerea, degradarea, aducerea in stare de neintrebuintare a bunului. Infractiunea se savarseste cu intentie care poate fi directa sau indirecta. Tentativa se pedepseste. Sanctiunea consta in inchisoare de la o luna la 3 ani sau amenda. In cazul bunurilor proprietate privata actiunea penala se pune in miscare la plagerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Forme agravate: al.2-daca bunul are o valoare artistica. Sanctiunea consta in inchisoare de la 1 la 10 ani. Al.3-daca sunt distruse echipamente de interes public ( conducte de gaz, linii de tensiune). Sanctiunea consta in inchisoare de la 1 la 10 ani. Al.4-daca distrgerea se savarseste prin incendiere, explozie. Sanctiunea consta in inchisoare de la 3 la 15 ani.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }