QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente drept

Cauza actului juridic civilCauza actului juridic civil

Reprezinta obiectivul urmarit la incheierea actului. Cauza este o conditie de fond, esentiala de validitate, generala a actului juridic civil. Pentru a fi valabila cauza trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: cauza sa existe -art966 Cod civil; cauza sa fie reala-cauza este falsa daca exista eroare asupra motivului determinant ceea ce atrage nulitatea relativa a actului; cauza sa fie licita si morala-cauza este nelicita cand este prohibita de legi, cand este contrara bunelor moravuri si ordinii publice. Nerespectarea acestei conditii atrage nulitatea absoluta a actului. Art.967-Cod civil-conventia este valabila cu toate ca cauza nu este exxpresa si este prezumata pana la proba contrara. Se instituie doua prezumtii: valabilitatea cauzei si existenta ei.
Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }