QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Aprinderea clasica1. Constructia si functionarea instalatiei de aprindere.

1.1 Consideratii generale

Curba tensiunii inalte a bobinei de inductie, in functie de turatia motorului, caracterizeaza in mod evident functionarea echipamentului de aprindere.
Intrucat practic nu se masoara tensiunea inalta, ci distanta maxima intre electrozi la care se produce scinteia electrica, caracteristica de functionare se reprezinta in functie de distanta intre electrozii la care se produce aprinderea si de turatia motorului.
fig.1 Caracteristicile aprinderii de la baterieSe observa ca la turatii mici ale motorului, tensiunea este suficient de mare ca sa asigure pornirea motorului.
Turatia de pornire nu trebuie sa fie foarte mare. Alegerea bobinei trebuie sa fie bine facuta pentru ca sa faca fata aprinderii motorului respectiv. Daca bobina este prea mica si puterea aprinderii este insuficienta, pornirea este ingreunata si temperatura bujiilor scade favorizand si mai mult formarea unor straturi de impuritati si funingine pe electrozii bujiei, ceea ce face ca pana la urma aprinderea sa nu se mai produca.
La turatii mari se constata o tendinta de aprindere slaba si o functionare defectuasa a bujiilor datorita formarilor de impuritati intre electrozi si scurgerile de curent prin ele.
Siguranta de functionare a aprinderii cu baterie-bobina depinde si de modul de functionare si starea bateriei de acumulatoare, precum si de conductele de legatura. Acestea sunt in mod normal mai sensibile la defectiuni decat bobina de inductie sau distribuitorul.
Avansul de pornire poate fi reglat cat este necesar, tensiunea de aprindere nefiind influentata. Distanta intre electrozii bujiilor poate sa fie diferita, fara ca aprinderea sa fie influentata.
Pentru ca sa se asigure o functionare normala trebuie sa se cunoasca valoarea minima a lungimii scanteii si stabilitatea de producere a scanteii care da o aprindere suficieta. Exceptand motoarele speciale pentru curse sau cu turatii foarte mari, scanteia cu lungimea de 7mm si cu stabilitatea de 1,5ÁS este considerata ca suficienta pentru aprinderea amestecului carburant. Dupa cum se observa in figura de mai sus, la pornire, cand bateria de acumulatoare are o tensiune mult mai scazuta din cauza consumului mare de curent al motorului electric de pornire, lungimea si stabilitatea scanteii sunt foarte mari, avand un coeficient de siguranta mare.

1.2 Partile componenteEchipamentul de aprindere necesita efectuarea intretinerii urmatoarelor elemente componente:
. bateria de acumulatoare si sistemul de incarcare;
. bobina de inductie;
. conductele de joasa tensiune, de aprindere (de inalta tensiune) si conductele la masa;
. bornele si piesele de legatura terminale ale circuitelor;
. izolatia conductelor si aparatelor;
. ruptorul distribuitor, contactele fixe si mobile;
. sistemul de fixare si antrenare a ruptorului-distribuitor;
. condensatorul;
. bujiile
Bateria de acumulatoare este suesa de curent a autoturismului; este plasata in compartimentul motor pe traversa din fata, la loc usor accesibil.
La bateria de acumulatoare, barele conectoare intre elemente sunt plasate la interior intr-un strat izolant (bitum), evitindu-se prin aceasta pierderile de curent intre barele de legatura si masa, precum si coroziunea prematura a lor. In figura urmatoare sunt prezentate elementele constructive ale bateriei de acumulatoare.
Fig.2 Bateria de acumulatoare
1- bac; 2- placapozitiva; 3- placa negativa; 4- separatoare perforate; 5- dopul elementului; 6- capacul elementelor; 7- mastic de etansare; 8- bara de conectare intre elemente; 9 - borna pozitiva; 10 - borna negativa

Bobina de inductie este de 12V Ducellier tip 3920 este IEPS tip 3130;
Are rolul de a produce impulsuri de inalta tensiune in momentul intreruperii curentului in infasurarea primara. In figura de mai jos sunt prezentate elementele componente ale bobinei de inductie.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }