QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Bazele informaticii - tema 2
La pornirea calculatorului sistemul Windows se prezinta, pe monitor apare varianta instalata.

3. Suprafata de lucru Windows - Desktop - are principalele elemente:
butonul START;
suprafata de lucru ;
pictograme pentru comenzi rapide;
Pictogramele sunt icoanele afisate pe suprafata de lucru. De regula acestea sunt afisate pe suprafata de lucru pentru executarea mai rapida a comenzilor.
Indicatorul mouse-ului ajuta la fixarea cursorului, selectarea unor optiuni din meniuri sau activarea unor obiecte de pe ecran sau actionarea unor butoane.
Meniul START contine: Shut Dawn, Log Off, Run, Help, Fiind, Setting, Documents, Favorites, Programs si anumite icoane pentru accesare mai rapida a anumitor comenzi.


Pe bara de sarcini sunt afisate toate programele din START UP precum si ferestrele minimalizate in timpul utilizarii programului.

4. Se activeaza butonul START, apoi Shut Down si in continuare optiunea Shut down the computer pentru oprirea definitiva a calculatorului. Apoi se stinge butonul monitorului.

5. Se deschide fereastrele. Acestea se pot micsora (aparand doar denumirea lor pe bara de sarcini) cu ajutorul butonului Minimize sau mari cu ajutorul butonului Maximize. Cu ajutorul butonului Restore, ferestrele se micsoreaza la jumatate (in aceste conditii ele se pot vizualiza in acelasi timp). Ferestrele se mai pot dimensiona cu ajutorul comenzii din coltul dreapta jos al ferestrei.

6. O fereastra poate fi inchisa prin accesarea comenzii "Close" sau "Exit" din cadrul "File" sau prin accesarea butonului "X" din dreapta sus.

7. Dupa deschiderea ferestrelor, se dimensioneaza cu ajutorul comenzii din coltul dreapta jos si se pozitioneaza pe Desktop in asa fel incat sa vada continutul lor. Se mai pot lasa in dimensiunea stabilita prin Restore si accesa pe rand cu un "clic" pe bara de sus.

8. Se deschid doua sau mai multe ferestre, se dimensioneaza cu ajutorul butonului Restore, se pozitioneaza in cascada si se acceseaza, pe rand, cu un "clic" pe bara de sus al fiecarei ferestre in parte.

9. Cu ajutorul Mouse-ului, respectiv "clic" pe butonul din dreapta, se afizeaza meniul pe Desktop. Se alege comanda "Arrange icons" , apoi se selecteaza optiunea: dupa nume, tip, dimensiune, data sau Auto Arange.
Se mai poate alege din meiul "View" comanda "Arrange Icons" si se procedeaza la fem cum am aratat mai sus.

10. Informatiile despre operatiile uzuale din Windows pot fi obtinute cu ajutorul butonului START, apoi accesand comanda "Help".

11. Folder - este un dosar in care se salveaza documente.
Shortcut - scurtatura - necesara pentru accesarea mai rapida a unui obiect. Este sub forma de pictograma si este pozitionat pe Desktop.

12. Crearea unui Folder:
- clic dreapta pe Desktop si se alege comanda "New", apoi optiunea Folder. Se denumeste, se deschide si pot fi depozitate diferite documente in el. Pentru mutare se pozitioneaza Mouse-ul pe Folder, se executa comanda "clic" pe butonul din stanga si se trage Folder-ul in pozitia dorita. Pentru redenumire se da "clic" pe butonul din dreapta al Mouse-ului si se actioneaza comanda "Rename". Pentru stergere aceleasi operatiuni cu comanda "Delete". Odata cu stergerea Folder-ului se sterg si documentele din interiorul lui.
Crearea Shortcut:
clic dreapta pe Desktop si se alege comanda New si apoi optiunea Shortcut. Din fereastra care apare, prin optiunea Browse, se selecteaza obiectul caruia dorim sa-i cream Shortcut. Schimbarea pictogramei se poate face cu clic dreapta pe el, dupa care se alege Properties, apoi se selecteaza pagina Shortcut si dupa aceea se alege optiunea Change Icon. Din fereastra care apare se poate alege iconu-ul preferat sau se cauta altul prin optiunea Browse. Pentru redenumirea sau stergerea Shortcut-ului se procedeaza la fel ca la Folder.

13. Cu ajutorul butonului START, se alege comanda "Find" apoi optiunea "Files or Folders". Se deschide fereastra Fiind si se selecteaza optiunile de cautare.

14. Cu ajutorul butonului START, comanda Fiind, optiunea Files or Folders. Apoi se selecteaza particularitatile fisierelor cautate, cum ar fi: discul, cuvine din titlu sau din continutul fisierelor, dupa data - perioada in care au fost executate, dupa tipul fisierului, dupa marimea acestuia etc.

15. Se executa urmatoarele comenzi:
butonul START
comanda Find
optiunea Files or Folders
numele: A . *.*
continut in text
localizare: C
Date: intre 05/11/98 - 12/20/99
Tip: Files or Folders
Dimensiune: At most/at least . ..KB
Butonul "Find Now"
In cazul unor rezultate de cautare nesatisfacatoare se poate accesa butonul "New Search".

16. Se procedeaza la fel ca la exemplul de la punctul 15, selectandu-se localizarea "C", numele fisierelor C . *.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }