QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Bazele informaticii - tema 3Exemple de programe de devirusare: F-PROT, AVX, RAV, TBAV etc.

Aplicatie RAV

RAV (Romanian Antivirus) este un program antivirus romanesc dintre cele mai utilizate. Este format din mai multe module din care cele mai importate sunt:
RAV Monitor Module – modul rezident care scaneaza un fisier de urmeaza a fi accesat pentru a se asigura daca este “curat”;
RAV Professional Module – ofera posibilitatea scanarii, devirusarii si verificarii integritatii datelor la cerinta utilizatorului.

RAV permite detectia a peste 42.000 de virusi, dintre care aproximativ 5.000 virusi macro; elimina virusii cei mai problematici; scaneaza in cele mai utilizate arhive; asigura protectie maxima impotriva infectarii prin Internet sau din mesaje e-mail; genereaza rapoarte detaliate asupra rezultatelor obtinute de scanare si devirusare.
Lansarea se face prin dublu clic pe pictograma sa, aflata pe desktop (dupa instalarea aplciatiei). Inchiderea se face prin butonul de inchidere al ferestrei sau prin meniul File, comanda Exit.

Scanarea discurilor:
selectare disc;
se apasa butonul de canare;
urmarire mesaje in fereastra programului;

Scanarea folder-elor
selectare folder si clic pe butonul OK
apasat butonul Scanare

Programe de compactare/decompactare

A”compresa informatia” inseamna a utiliza o metoda de a “codifica” informatia, astfel incat sa ocupe un volum mai mic, avand un acelasi timp posibilitatea de “refacere”, la cerere, informatia initiala.

A “arhiva informatia” inseamna acelasi lucru cu “a compresa”, numai ca arhivarea inseamna implicit si pastrarea ei in aceasta forma.

Arhivarea se face doar la cererea utilizatorului, pe cand compresarea se face automat.

Cele mai utilizate programe de arhivare sunt: Arj, Rar, Zip/UnZip, Ace, WinArj, WinRar, WinZip, WinAce, TurboZip etc.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }