QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Noul mileniuIn cea de-a doua jumatate a secolului XVIII, in Europa –cu precadere in Occident se contureaza premisele unei noi directii de evolutie a societatii; gandirea este treptat eliberata de sub controlul Bisericii, apare productia de piata si egalitatea indivizilor in fata legii. Epoca Moderna isi anunta prezenta prin cateva evenimente remarcabile. Umanismul pregateste terenul pentru descatusarea omului de sub influenta Bisericii, Renasterea reactualizeazacultura iar Reforma il apropie pe om de Dumnezeu spargand canoanele impuse de Docma Catolica. Marile descoperiri geografice favorizeazainflorirea comertului international, dau dimensiuni planetare economiei si incurajeaza cu entuziasm inedit schimburile ideologico-politice si culturale dintre continente.
Secolele XV XVIII sunt martorele altor evenimente de maxima importanta: Revolutia Stiintifica, industria moderna, schimbarea formelor de guvernare in sensul tranzactiei de la regimurile absolutiste spre accesul neingradit la exercitare puterii (in deosebi in: Anglia si Olanda) Un profund ecou are secolul XVIII, supra numit si “ secolul luminilor” in care se pune un accent deosebit pe ideea iluminarii maselor si a dezvoltarii tuturor compartimentelor vietii culturale. Un rol primordial au programele avansate de iluministi, cele cu privire la libertatea constiintei, a individului si a proprietatii, sub semni#ul carora se desfasoararevolutiile burgheze din Europa si America de Nord, momente de rascruce in istoria civilizatiei umane.

In secolul XIX, stiinta, tehnologia si industria cat si formele de guvernare democratica si asigura Europei o dezvoltare vertiginoasa si o plaseaza in centrul lumii.Impreuna cu America de Nord, Europa preia directia edificarii societatii industriale si a progresului.Si cu toate acestea, ambele continentesunt teatrul a doua razboaie mondiale(1914-1918 si 1939-1945) –despartite de 20 de ani de deruta si nehotarare- ce imping Europa in abisul autodistrugerii. Tot ceea ce a produs civilizatia moderna mai performant in domeniul tehnicii a luat drumul transeelor de la Verdun sau Stalingrad,amenintarea asupra vietii luand forme de extremitate in masa.


Europa devine un continent macinat de framantari politice si operatii militare, locul de descatusare al unui puternic conflict ideologic.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }