QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Stockholm - orasul arhipeleag

Sala ceremoniilor Nobel

Pe un istm al insulei Kungsholmen, pe malul golfului Riddarfjarden, te opresti in fata primariei orasului, o cladire nu prea veche (a fost terminata in 1932), dar care, prin aspectele ei arhitecturale, aminteste de cele mai impunatoare cladiri din trecutul Stockholmului. E toata imbracata in caramida rosie si are chiar o colonada in stil Venetian (Stockholmul e considerat si el o Venetie a Nordului). In plus are un turn cu muchii patrate, inal de 115 m, incheiat cu un far strajuit de trei simbolice coroane de aur ale Suediei. Iar in interiorul palatului te lasa mut de admiratie marea sa sala aurita, cu pereti acoperiti de imense basoreliefuri care zugravesc istoria orasului. In aceasta sala au loc stralucitele banchete care succed celebrelor ceremonii de decernare a premiilor Nobel.
O insula a muzeelor

Dupa cum i-a ramas si numele, Insula Djurgarden era, inca din secolul al XVI-lea, o minunata gradina, un parc rezervat numai membrilor familiei regale, oferind si azi o oaza de liniste, prinde pajisti, plantatii de flori si stejari, vile si baze nautice, dar acum pentru toti cei un milion de locuitori ai orasului. S-a pastrat aici, pentru vizitatorii contemporani, superba resedinta a celui care a fost fratele regelui Gustav al V-lea, Printul Eugen, un talentat pictor peisajist din prima jumatate a veacului 20, care a adunat in palatului sau, alaturi de propriile-i creatii, multe picturi si sculpturi din vremea sa. Dar atractiile prioritare pentru turistii straini sunt, fara indoiala, cele trei muzee de renume international.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }