QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Zeus
Metis, viitoarea sotie a lui Iupiter, dadu lui Saturn un vomitiv. Atunci acesta varsa mai intai piatra si apoi pe copii inghititi. In urma Iupiter il readuse pe Saturn la starea de simplu muritor, si gonindu-l din cer, se introna la stapanirea lumii. Cand a avut loc imparteala lumii intre cei trei frati Iupiter, Neptun si Pluto lui Iupiter I-a picat stapanirea peste cer si pamant, ca rege al zeilor si al oamenilor.
Iupiter este cel mai mare zeu, el privegheaza peste tot ce se intampla, in cer, pe pamant si pe mare. Zeu al atmosferei, el este purtattin carul sau, tras de niste telegari inaripati, care necheaza salbatic deasupra norilor; el aduna norii si-I goneste, face sa cada ploaia, zapada si grindina si zguduie totul printr-o incruntatura de spranceana.Tronul sau este sus in cer, pe Olymp, un munte inalt din Tessalia, ale carui varfuri sunt intotdeauna invelite de nori. De aceea si poarta numele de Olympicul. Din inaltimea cerului priveste la faptele si purtarile oamenilor. Aici in Olymp, sunt palate de straluvire neinchipuita, in care se fac ospetele zeilor si in care tin ei sfat.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }