QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Schema de principiu si simbolul unui transformator de curent
Schema de principiu si simbolul unui transformator de curent


In exterior se bobineaza primarul, izolat galvanic de secundar si cu prize pentru realizarea diferitelor valori nominale ale curentului primar

Transformatoarele de curent sunt prevazute cu mai multe valori nominale ale curentului primar si de regula cu o singura valoare a curentului secundar, de 5A sau 1A.

Schema de principiu si simbolul unui transformator de curent sunt prezentate in Fig.3.11. Primarul transformatorului se conecteaza in serie cu circuitul al carui curent trebuie masurat, iar secundarul lui se inchide pe un ampermetru sau pe circuitul de curent al unui wattmetru, contor, cosfimetru, etc.
-bornele primare (K, L sau L1, L2 ;)

-bornele secundare (k, l sau l1, l2 );

Date nominale ale transformatorului de curent

-curent primar nominal (In=510000A );

-curent secundar nominal ( I2n=5A sau 1A ;)

-raportul de transformare nominal KIn=I1n/I2n (ex;100/5, 2000/5 );

-puterea nominala secundara ( S2n=220VA );

-Impedanta nominala secundara ( Z2n=Sn/I22n );

-clasa de precizie ( c=0,1;0,2;0,5;1;3 );

-eroarea de unghi: definita ca fiind unghiul de defazaj dintre curentul primar si cel secundar.

Ca urmare transformatoarele de curent functioneaza practic in scurtcircuit, impedanta aparatelor conectate in secundar fiind foarte mica. Regimul de functionare in gol constituie un regim de avarie pentru transformator, deoarece curentul de magnetizare I0 devine foarte mare. Ca urmare fluxul magnetic din miezul transformatorului creste foarte mult, ceea ce duce la:-inducerea in secundarul transformatorului a unei tensiuni de valoare ridicata, periculoasa pentru operator;

-cresterea pierderilor in fier, avand ca urmare o incalzire excesiva a miezului care poate avea ca efect distrugerea izolatiei infasurarilor ai chiar aprinderea transformatorului.

Pentru evitarea functionarii accidentale in gol a transformatorului de curent, in secundarul acestuia nu se monteaza niciodata sigurante fuzibile.

Raportul curentilor nominali se numeste raport de transformare nominal KIn iar raportul celorlalti curenti, diferiti de cei nominali, se numeste raport de transformare efectiv sau real KI.

- raport de transformare nominal

- raport de transformare efectiv sau real
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }