QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate mecanica

Masini de rectificat rotund - Schema bloc a masinii de rectificat rotund exterior

Masini de rectificat rotund - Schema bloc a masinii de rectificat rotund exterior

Dupa pozitia suprafetei prelucrate, masinile de rectificat rotund se pot clasifica in:

- masini de rectificat rotund exterior;

- masini de rectificat rotund interior;

- masini de rectificat rotund universale.

Dupa principiul de lucru, masinile de rectificat rotund se clasifica in:

- masini de rectificat rotund intre varfuri;

- masini de rectificat rotund fara varfuri (centerless).

Fig. 11.3. Schema bloc a masinii de rectificat rotund exterior

Masinile de rectificat rotund exterior au posibilitatea prelucrarii pieselor cilindrice, conice sau profilate, care sunt prinse intre varfuri, mandrina sau fara varfuri (centerless).

Principiul constructiv si modul de realizare a miscarilor de lucru la o masina de rectificat rotund exterior intre varfuri sunt prezentate in figura 11.3.

Batiul masinii B este prevazut cu ghidaje pe care se deplaseaza masa longitudinala M si masa superioara Ms. Aceasta se deplaseaza in miscarea de avans longitudinal II si sustine papusa port-piesa Ppp, papusa mobila Pm si piesa dintre varfurile acestora.
Fig. 11.4. Principiul de lucru al masinilor de rectificat rotund exterior

Partea posterioara a batiului este prevazuta cu ghidaje transversale pe care se deplaseaza papusa port scula Pps in miscarea de avans radial IV.

Scula abraziva S executa miscarea principala de aschiere I, fiind antrenata direct de motorul M1 sau printr-o transmisie cu curea.

Piesa, fixata in mandrina sau intre varfuri, executa si miscarea de avans circular III (miscare de generare), antrenata fiind de motorul M2 prin intermediul unei cutii de avansuri CA sau al unui variator.

In vederea A (fig.11.4) a zonei de lucru sunt mentionate miscarile necesare prelucrarii diferitelor tipuri de suprafete. Astfel, la suprafetele cilindrice lungi (a) se folosesc pentru prelucrare toate miscarile mentionate mai sus.

Miscarea de avans longitudinal II este realizata de un motor hidraulic MH, alimentat dintr-un rezervor Rz de o pompa P printr-un sistem de comanda hidraulic SCH. Amplitudinea miscarilor (functie de lungimea piesei) este reglata prin limitatoarele de cursa Lc1, Lc2.

Miscarea de avans radial (de patrundere) IV o executa scula S cu papusa port-scula Pps, cu intermitenta la capete de cursa, printr-un sistem hidromecanic sau electromecanic.

La prelucrarea suprafetelor scurte si netede (b) sau profilate (c) cu generatoare materializata pe scula lipseste miscarea de avans longitudinal, miscarea de patrundere IV avand un caracter continuu.

Rectificarea suprafetelor tronconice se poate efectua prin mai multe metode. Astfel, in cazul suprafetelor conice de lungime mica se utilizeaza pietre conice si se poate lucra cu avans transversal st (radial) sau cu avans longitudinal sl (fig.11.5.a).

La piesele lungi de conicitate mica (<10o) se poate inclina masa superioara 3 (fig.11.5.b).

Pentru prelucrarea pieselor scurte de conicitate mare se poate roti papusa port piesa (fig.11.5.c).

Pentru piesele de lungime si conicitate relativ mare, prinse intre varfuri, la unele masini, se poate roti papusa port piatra (fig. 11.5.d).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }