QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Contoare de energie activa si de energie reactivaContoare de energie activa si de energie reactivaPrin definitie, energia electrica este intergrala puterii electrice efectuata intr-un anumit interval de timp. Energia activa este exprimata de relatia :

,P fiind puterea activa a receptorului, iar energia reactiva prin expresia analoga :

,

Q fiind puterea reactiva.

Aparatele construite pentru masurarea energiei electrice trebuie sa aiba unul sau mai multe sisteme active care sa produca un cuplu activ proportional cu puterea activa sau reactiva si un dispozitiv integrator care sa efectueze integrarea acestor marimi. In functie de marimea masurata, se deosebesc contoare de energie activa, de energie reactiva si de cantitate de electricitate. Dupa principiul de functionare, se deosebesc contoare electrodinamice, de inductie, magnetoeletrice si electrolitice.

In circuitele de curent continuu se utilizeaza contoarele de tip electrodinamic. In cazul in care tensiunea este constanta sau intereseaza numai cantitatea de electricitate consumata in circuit se folosesc contoare de cantitate de electricitate de tip magnetoelectric sau electrolitic.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }