QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Obligatiile pentru organizatorii grevei si conducerea unitatii pe timpul desfasurarii grevei

Obligatiile pentru organizatorii grevei si conducerea unitatii pe timpul desfasurarii grevei.


Deoarece greva trebuie sa se desfasoare intr-un cadru legal, partile conflictului de munca au o serie de obligatii in scopul evitarii si diminuarii prejudiciilor inerente in situatia incetarii lucrului. Cei aflati in greva trebuie sa se abtina de la orice actiune de natura sa impiedice continuarea activitatii de catre salariatii care nu participa la greva.

Organizatorii grevei impreuna cu conducerea unitatii, au obligatia ca pe durata acesteia sa protejeze bunurile unitatii si sa asigure functionarea continua a utilajelor si a instalatiilor a caror oprire ar putea constitui un pericol pentru viata sau sanatatea oamenilor ori ar putea cauza pagube iremediabile.
In cazul in care organizatorii grevei si conducerea unitatii ajung la un acord conflictul este solutionat si greva inceteaza. Neindeplinirea acestei obligatii atrage raspunderea patrimoniala a organizatorilor pentru pagubele cauzate unitatii. Potrivit art. 48, salariatii au obligatia legala de a raspunde material sau contraventional, civil sau penal, daca faptele savarsite in timpul grevei atrag, potrivit legii, aceasta raspundere, insa trebuie constatata de instanta judecatoreasca competenta.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }