QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Elaborarea planului de comunicare

Elaborarea planului de comunicare


Planul de comunicare este un document in cadrul caruia sunt inscrise urmatoarele elemente: totalitatea actiunilor pe care organizatia trebuie sa le realizeze si contextul in cadrul caruia trebuie sa actioneze; repartizarea rolurilor („cine, ce face”); calendarul actiunilor; bugetul de cheltuieli; relatiile dintre departamentele organizatiei pentru realizarea actiunilor.

Programul general se elaboreaza de catre departamentul de comunicare, pentru un an si contine recomandari pentru urmatorii doi ani. Astfel, se asigura continuitatea actiunilor intreprinse. Acest document, numit si  „biblia departamentului de comunicare”, ofera posibilitatea fiecarui departament al organizatiei sa cunoasca:
actiunile pe care le realizeaza direct departamentul de comunicare;

actiunile pe care le realizeaza celelalte departamente (acestea pot fi precizate direct in cadrul programului sau pot fi relevate de insasi misiunea unui departament - spre exemplu, publicitatea produselor este una dintre misiunile departamentului de marketing);

obstacolele ce trebuie evitate;

persoanele sau institutiile care intervin in cadrul actiunilor (spre exemplu, relatiile unei firme industriale cu ministerul economiei si finantelor si cu cel al mediului implica o actiune concertata a departamentului de cercetare, a celui de productie si a celui de comunicare).

Realizarea planului de comunicare presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

Fig. 3.2 Etapele de realizare a planului de comunicare


(adaptat dupa J.P. FARGANEL – Créateurs d’entreprise, Les Editions d’Organisation, Paris, 2007, p.150)


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }