QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate asistenta sociala

Planul de interventiePLANUL DE INTERVENTIE


Familia

Domicliul

Tipul famileiNormala □ Monoparentala □ Uniune consensuala

Numar copiiObiective


Actiuni/Durata/Resurse

Nr. crt.

Actiuni

Durata

Resurse

Data intocmirii


Asistent Social Beneficiar

____________________

Supervizor


Ghid pentru utilizarea

Planului de Interventie


Planul de interventie este utilizat de catre asistentul social in cazurile de interventie asupra familiior care se afla in dificultate si presupune atingerea unor obiective, cum ar fi: prevenirea abandonului copilului, interventia in caz de neglijenta si abuz, prevenirea abandonului scolar, integrarea socio profesionala a parintilor, prevenirea si interventia in cazurile de violenta domestica, prevenirea excluderii si marginalizarii sociale, etc.

Pentru atingerea acestor obiective, asistentul social impreuna cu supervizorul si beneficiarul vor stabili o serie de actiuni specifice tipului de caz. In desfasurarea acestor actiuni, asistentul social abordeaza mai multe sfere de interventie, cum ar fi: copii, familie, relatii in comunitate, reteaua de institutii, etc.

Similar planului de permanenta, acest instrument poate fi modificat in functie de schimbarile care intervin in evolutia cazului. Orice modificare va fi realizata impreuna cu beneficiarul si supervizorul (ex. decesul unui parinte poate determina dificultati de ordin material, financiar, de atasament si orientare).


Familia se va inregistra numele familiei beneficiare. Pentru situatia in care familia este formata prin uniune consensuala se vor inregistra numele ambilor parteneri.


Domiciliul Practica asistentei sociale a evidentiat faptul ca pentru cele mai multe dintre familiile care reprezinta cazuri sociale domiciliul legal nu coincide cu domiciliul in fapt. De aceea, este recomandat ca asistentul social sa inregistreze adresa la care locuieste familia in realitate.
Tipul familiei Este relevant a se preciza tipul familiei (normal, monoparentala, uniune consensuala) deoarece acesta poate influenta modalitatea de construire a demersului de interventie.


Fiecare dintre aceste trei tipuri familiale dispune de resurse specifice (materiale, financiare, relatii de sustinere interpersonale, etc.) care trebuie directionate catre scopul interventiei.


Numar copii Se va inregistra numarul total al copiilor (atat cei ocrotiti in familie, cei care nu locuiesc cu parintii, cat si cei ocrotiti in centrele de plasament).


Obiective Planul de interventie trebuie sa cuprinda concretizarea demersului de interventie prezentata in linii generale de actiune (ex.: identificarea unui loc de munca pentru parinti, consolidarea relatiilor interpersonale,cresterea gradului de integrare in comunitate, etc.). Aceste obiective trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici: sa fie verificabile in timp, concrete, adaptate la specificul clientului, usor de aplicat, masurabile.


Actiuni/Durata/Resurse Conform structurii din tabel vor fi inregistrate actiunile care vor fi intreprinse pentru atingerea obiectivelor, durata lor de desfasurare precum si resursele necesare/disponibile pentru realizarea acestor actiuni.

Este importanta structurarea acestor informatii deoarece in acest fel asistentul social urmareste resposabilizarea membrilor familiei fata de implicarea acestora, identificarea dificultatilor si pregatirea familiei pentru depasirea lor, identificarea si valorificarea resurselor familiei.


Exemplu

Actiuni

Durata

Resurse

Informare

Permanent

Asistent.social, resurse comunitare, ONG-uri

Consiliere

Permanent

Asistent social, psiholog

Sprijin material

financiar

3 luni

Donatii, fond urgenta

Consiliere juridica

Permanent

Colaborari cu alti specialistiNr. Inregistrare _______/___/___/_____

AntetNu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }