QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate asistenta sociala

Genograma – instrument de evaluare a structurii si functionalitatii familiei
Genograma – instrument de evaluare a structurii  si functionalitatii familiei


Genograma este o tehnica utilizata in evaluarea situatiei problematice cu care o persoana sau o familie se confrunta. Ea presupune culegerea de informatii cu privire la structura evaluare si avand rol de diagnostic social. Este realizata in scopul crearii unei scheme a structurii si relatiilor din familia implicata in rezolvarea situatiei problematice, astfel incat sa poata fi evaluate posibilele surse de sprijin din familie sau posibilele cauze ce au determinat sau mentinut situatia problematica. Pentru a fi realizata sunt utilizate simboluri specifice.


Lista de control

Structura familiei: simboluri

relatie de concubinaj

 
Functionarea familiei:Exercitiu

GENOGRAMA FAMILIEI G.Asistentul social din cadrul serviciului de asistenta sociala a fost informat de catre vecinul lui Radu ca acesta isi bate copiii in fiecare seara, iar copiii se tem sa mai doarma seara acasa; cei mai mici fug la vecini, iar cei mari pleaca la matusa lor, Maria, in alt sat. In 2003 sotia lui Radu, Adriana, a murit in urma unui cancer la 39 de ani. De cand i-a murit sotia, la care a tinut foarte mult, Radu isi ingrijeste singur cei 5 copii, ajutat doar de sora sotiei lui, Maria. Tot in anul 2003 ii moare si tatal, in urma unui accident de masina. Si de acesta Radu a fost foarte apropiat. Acum nu mai are serviciu si lucreaza cu ziua prin sat; iar seara ajunge acasa de cele mai multe ori beat. De copii nu mai are grija. Din cei trei copii de varsta scolara, numai Ion mai merge la scoala. George, 12 ani,  si Ana, 9 ani, au grija de fratii mai mici (Silvia de 3 ani, Lili de 5 ani si Ion de 7 ani) si isi petrec timpul cersind pentru a cumpara mancare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }