QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate arta cultura

Chitara - Acordurile G, C, D

Chitara - Acordurile G, C, D

Deci ati hotarat ca vreti sa mergem impreuna pe acest drum de invatare a chitarei.

Pentru a putea studia oricare dintre aceste lectii avem nevoie de cateva lucruri:

- o chitara acustica sau electrica fara efecte;

- o pana (recomandat dar nu obligatoriu); ideea este ca la inceput poate fi dificil sa cantati numai cu degetele fara pana. Cum simtiti ca e natural, asa faceti.- rabdare si vointa;

Sa le luam pe rand:

1) Chitara

O sa radeti, dar majoritatea oamenilor pe care ii cunosc si nu au vreo legatura cu acest instrument nu stiu sa faca diferenta intre diferitele tipuri de baza ale chitarii. Eu insumi cand am inceput, nu imi era prea clar. Asadar, avem doua tipuri de baza:

- chitara acustica: este recunoscuta cel mai usor prin prezenta cutiei de rezonanta (are o gaura in ea); ele se pot imparti in mai multe subgrupe:

(1) clasica: are corzile din plastic;

(2) western: are corzile din otel (par asa ca niste sarme).

- electrica: captarea sunetului se face prin intermediul unor microfoane numite doze (pe scurt) si transmisia printr-un fir catre o boxa, in cea mai simpla echipare;

In ce priveste lectiile urmatoare ne vom referi in general la o chitara acustica, sau la o electrica in cea mai simpla echipare (fara efecte, amplificare, etc.) O chitara electrica neamplificata, ar trebui sa sune ca o chitara acustica (intr-o oarecare masura).

2) Pana

Si aici exista multe teorii. In principiu, pentru inceput ar fi bine sa cantati cu o pana medie, subtire (ca si grosime). Mai tarziu, puteti incerca mai multe grosimi si vedeti care sunet va place cel mai mult.

3) Rabdare si vointa

Cum am spus si in cuvantul introductiv, este nevoie sa aveti rabdare cu voi in invatare, pentru ca nu o sa sune bine din prima. Vointa, pentru ca uneori degetele o sa doara si poate vreti sa abandonati. Trebuie sa aveti puterea sa continuati. 15 minute pe zi de exercitiu sunt suficiente pentru a se lega lucrurile. In general sunt mai bune 15 minute pe zi, decat o ora la 4 zile.

In aceasta lectie vom invata numele corzilor, doua metode de acordare, cum sa tinem pana, numele notelor, 3 acorduri de baza si aplicarea lor in 3 cantece.Numele corzilor:

Notele muzicale sunt niste modalitati de reprezentare a sunetului, astfel incat, doi muzicieni sa se poata intelege intre ei. Avem 7 note de baza denumite in doua standarde:

- Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si

- C, D, E, F, G, A, B

Fie ca spun Re sau D e acelasi lucru. Cel mai des, cand vorbim despre chitara in zilele noastre veti regasi cel de al doilea standard.

Chitara in acordaj standard are:

- urmatoarele note de sus in jos: E, A, D, G, B, E.

- 2 metode de acordare:

- tuner: se poate folosi un tuner din comert, sau

- metoda comparatiei sunetelor:

1. se ia ca referinta coarda de sus (E);

2. se apasa tasta a 5-a si se compara sunetul obtinut cu sunetul corzii urmatoare; ele trebuie sa fie identice (la unison); cand au ajuns identice avem urmatoarele 2 note: E pe cea de sus si E + 5 pe cea de a doua, adica A. De retinut E+5=A;

3. se apasa tasta a 5-a de pe coarda A si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: A+5=D;

4. se apasa tasta a 5-a de pe coarda D si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: D+5=G;

5. se apasa tasta a 4-a de pe coarda G si se repeta procesul cu urmatoarea. De retinut: G+4=B;

6. se apasa tasta a 5-a de pe coarda B si se repeta procesul cu ultima coarda. De retinut: B+5=E;

Folosirea degetelor     Folosirea degetelor Folosirea degetelor in acordul G: in acordul C: in acordul D:
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }