QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Rasturnarea aluatului din cuveRASTURNAREA ALUATULUI DIN CUVE


In vederea trecerii la prelucrare, aluatul se scoate din cuvele in care a fost framantat si fermentat. In procedeele discontinue, in sectiile mici cu prelucrare manuala a aluatului, aceasta operatie se face manual, iar in sectiile mari cu prelucrare mecanica a aluatului, cu ajutorul rasturnatoarelor de cuve.


Rasturnatoare de cuve (masini de golit cuve)
In functie de pozitia sectiilor de framantare-fermentare fata de sectia de divizare-modelare, rasturnatoarele de cuve pot fi:

rasturnatoare simple, care rabat cuva in vederea golirii de aluat, utilizate in cazul in care sectia de framantare-fermentare este situata la un etaj superior fata de sectia de divizare;

rasturnatoare –ridicatoare, care ridica cuva la o anumita inaltime si apoi o rabat pentru golire, utilizate in cazul in care sectiile de framantare-fermentare sunt situate la acelasi nivel.

Jgheaburi si buncare pentru aluat

Jgheaburile si buncarele sunt destinate preluarii aluatului din cuva in momentul rasturnarii ei. Ele sunt amplasate intre rasturnator si masina de divizat si asigura transferul treptat al aluatului in tremia masinii de divizat, astfel ca in tremie nivelul aluatului sa se mentina constant, cerinta obligatorie pentru precizia masinii de divizat.

Jgheaburile de aluat sunt folosite in fluxul pe verticala, cand sectia de framantare-fermentare este situata la nivel superior fata de sectia de divizare-modelare.Jgheaburile se confectioneaza din tabla inoxidabila de 2,5-3 mm grosime si sunt prevazute la partea inferioara cu subere. Scurgerea aluatului prin jgheaburi se face liber, sub propria greutate. Pentru aceasta, jgheaburile se construiesc cu o inclinare fata de orizontala de minimum 45°.

Dirijarea aluatului in jgheaburi se face prin intermediul unei palnii.

Jgheaburile pentru aluat se construiesc de diferite forme si dimensiuni. Dimensiunile lor se aleg astfel incat volumul sa corespunda pentru aproximativ 1,5 cuve de aluat. In cazul unui volum mai mare aluatul fermenteaza in jgheaburi, lucru nedorit pentru ca se pot forma curenti ascendenti de aluat si pot avea loc localizari de aluat pe jgheab.

Buncarele de aluat se folosesc in fluxul pe orizontal al procesului tehnologic. Se confectioneaza din tabla inoxidabila si sunt prevazute cu subere care pot fi verticale, orizontale sau inclinate. Prin deschiderea acestora, aluatul curge liber in tremia masinii de divizat.

Se construiesc de diferite forme  si dimensiuni. Volumul lor se alege astfel ca aluatul sa nu fermenteze in buncar.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }