QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate alimentatie

Aluat frantuzesc facut la rece

ALUAT FRANTUZESC FACUT LA RECE


Ingrediente


200 g unt, 200 g faina, 100 ml apa, 10 ml zeama de lamaie; un varf de lingurita sare; (sau 250 g margarina, 300 g faina, 150 ml apa, 15 ml zeama de lamaie, 1/2 lingurita sare).
Mod de preparare


Intr-un lighenas, se pun untul moale si 50 g faina si se amesteca cu furculita pana cand se omogenizeaza. Dupa aceea, compozitia se pune pe o foaie de nailon si i se da forma de patrat de 1 1/2-2cm grosime. Se introduce in frigider, unde se tine pana cand se pregateste aluatul (circa 20 minute, in care timp se va intari putin, si astfel se va putea lucra mai usor). In acelasi lighenas (fara sa se spele), se pun restul de faina, apa, zeama de lamaie si sarea, amestecand la inceput cu cutitul, apoi se framanta cu mana, batandu-se de lighean 10 minute, pana cand aluatul se desprinde de mana si de vas si se formeaza basici la suprafata. Aluatul lucrat in acest mod nu necesita faina in timpul framantatului, ca atunci cand se lucreaza pe masa. Se pune, apoi, aluatul pe masa sau pe o foaie de nailon care sa acopere masa, presarata cu faina si se lasa 10 minute acoperit. Dupa aceea, se intinde in foaie cu 2-3 cm mai mare de jur-imprejur decat suprafata patratului de unt (care a fost in frigider). Se intind apoi marginile patratului de aluat in patru directii, asemenea unui plic desfacut. Paratul de unt se aseaza in mijlocul aluatului si fiecare margine a acestuia se aduce peste unt, suprapunandu-se astfel 4 foi. Dupa aceea, se intinde aluatul astfel aranjat in foaie. Aluatul si untul trebuie sa se intinda in acelasi timp. Sucitorul se aseaza peste aluatul impachetat cu untul, presandu-l usor. Foaia se intinde in forma de dreptunghi care se imparte in trei parti egale, pe latura cea mai lunga, marcandu-se partile cu linii superficiale, trase cu muchia cutitului. Se aduce o margine peste partea de la mijloc, iar peste aceasta, marginea opusa. Astfel foaia se impatureste in trei. Dupa ce a stat 20 minute in frigider, aluatul se intinde cu aceleasi precautii, in foaie dreptunghiulara 1/2 cm grosime. Se impatureste in patru, adica se aduc ambele margini pana la mijloc si se mai indoaie o data, ca si cum s-ar inchide o carte. Se tine la frigider 20 minute, apoi se impatureste in 3, ca la inceput. Se lasa la frigider 20 minute, apoi se intinde in foaie. Daca aluatul se prepara cu margarina, se pun in lighenas 250 g margarina si 75 g faina si se freaca cu furculita pana cand se omogenizeaza. Se aseaza in patrat de 1 1/2-2 cm grosime, ca si untul, pe o foaie de nailon si se introduce in frigider. Restul de faina se pune in acelasi lighenas, se adauga apa, zeama de lamaie si sarea, se amesteca la inceput, cu un cutit cu lama lata, apoi se framanta cu mana 10 minute, batandu-se mereu de lighean, pana cand aluatul se desprinde de mana si de lighean. Apoi, aluatul se pune pe foaia de nailon, presarata cu faina si, in continuare, se procedeaza exact cum s-a procedat la aluatul cu unt. Din aluatul frantuzesc se pregatesc diferite aperitive.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }