QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Legea din 27 martie 1936

Legea din 27 martie 1936


Potrivit acestei legi, teritoriul tarii era impartit in judete si comune, care aveau personalitate juridica, patrimoniu si organe proprii de conducere. Au fost mentinute plasile ca circumscriptii de indrumare si control.
Organele de conducere ale administratiei locale erau: consiliile comunale ca organe deliberative si primarii si ajutorii de primari ca organe executive.

La judet, consiliul judetean ca organ deliberativ, delegatiunea judeteana si prefectul ca organe executive.

Legea rezerva un rol deosebit de important prefectului, care era reprezentantul guvernului in judet, seful administratiei judetene si al politiei.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }