QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Evolutia casatoriilor programate on - line

EVOLUTIA CASATORIILOR PROGRAMATE ON - LINE


In 2010 Primaria mun. Oradea a lansat aplicatia on-line privind programarea casatoriilor oferind locuitorilor mun. Oradea, interesati de o viitoare casatorie in cursul anului, alternativa programarii casatoriilor fie la ghiseu, fie online. Intrucat a fost primul an in care s-a lansat acest program, cetatenii neincrezatori au asaltat, inca din prima zi lucratoare, ghiseele starii civile, formand cozi permanente, vreme de 3 zile, epuizand majoritatea orelor bune pentru oficierea casatoriilor (intervalul cuprins intre ora 15,00 18,00).
La finalul anului 2010 s-a constatat faptul ca din totalul de casatorii programate, 22% s-au realizat on-line, direct de acasa, iar 78% au fost programate prin prezenta celor interesati la ghiseu.

Succesul utilizarii acestei aplicatii, lipsa de incidente de securitate, usurarea accesului cetatenilor la informatie, dar si a muncii ofiterilor de stare civila au determinat si alte Primarii din tara sa implementeze aplicatii asemanatoare (ex. Cluj-Napoca).

In anul 2011, la data de 04.01., ora 9,30, din cele 266 de casatorii inscrise in program, 52% au fost programate on-line, 48% la ghiseul starii civile. Din analiza miscarilor in aplicatie, o serie de persoane interesate si-au programat casatoria, imediat dupa trecerea in noul an, la cateva minute dupa ora 0,00.

Acest interes deosebit, din partea unora dintre viitorii miri se datoreaza dorintei de a fixa, in detaliu, toate amanuntele spre a nu lasa nimic la voia intamplarii cu ocazia unui asemenea eveniment deosebit.
Casatorii pe locatii de oficiereCasatorii programate pe zile (VINERI, SAMBATA, DUMINICA)Casatorii programate pe diverse intervale orare

Casatorii programate pe luniCasatorii programate pe categorii de programari (la ghiseu/ on-line)In acelasi spirit, S.P.C.L.E.P. Oradea a implementat

posibilitatea programarii ON-LINE a prezentarii la ghiseu in vederea depunerii actelor pentru obtinerea cartii de identitate


Astfel cetatenii care au un program incarcat au sansa de a fi asteptati de un functionar disponibil numai pentru ei, la ghiseu, fara a mai sta la cozi, dupa altii.

Scopul ambelor aplicatii este de a furniza informatiile necesare diverselor proceduri administrative, fara a fi necesara prezenta la ghiseele administratiei publice locale de mai multe ori, in privinta actelor de stare civila si identitate.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }