QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Buletinele de votBuletinele de vot

Buletinul de vot este instrumentul tehnic prin intermediul caruia se exercita optiunea cetateanului si pe baza caruia se stabileste rezultatul alegerii.

Legea privind alegerile locale stipuleaza ca Guvernul este autoritatea care stabileste modelul buletinelor, totodata, contine informatii cu privire la modul de tiparire si pastrare a acestora, la dimensiunile lor, la ceea ce trebuie sa cuprinda fiecare pagina, la calitatea si culoarea hartiei pe care buletinele urmeaza sa fie tiparite.
Imprimarea buletinelor de vot se asigura de birourile electorale de circumscriptie prin grija prefectilor. Buletinele vor fi tiparite cu cel putin 10 zile inaintea alegerilor, intr-un numar egal cu al alegatorilor inscrisi pe liste, cu un plus de zece la suta. Buletinele de vot se preiau de la primar, pe baza de proces-verbal, de catre presedintele biroului electoral de circumscriptie, impreuna cu alti doi membri ai biroului. Ele se predau birourilor electorale ale sectiilor de votare cel mai tarziu in preziua alegerilor. Predarea si preluarea se fac pe baza de proces-verbal.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }