QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente turism

Soho si West EndSoho si West End

West End este locul spre care multi se indreapta pentru a petrece o noapte in oras. Ei se opresc in barurile si localurile cu muzica, unde petrec pana in zori. Aici sunt teatre pe Shaftesbury Avenue, Charing Cross Road, cinematografele din piata Leicester si, in inima West End, Soho, care palpita noaptea de viata. Dar nu totul este rezervat vietii de noapte - Piata Trafalgar este gazda Galeriei Nationale, a Galeriei Nationale de Portrete si a unor concerte da pranz gratiute la biserica St. Martin-in-the-Fields

Galeria Nationala

Cu cele circa 2.300 de tablouri de la Renasterea timpurie la impresionisti(1260-1900), Galeria Nationala este una dintre acela mai mari colectii din lume. Continand lucrari ale celor mai mari artistiplastici din principalele scoli europene, colectia a fost achizitionata de Guvernul Angliei de la John Julius Angerstein in 1824 si mutata in cladirea actuala in 1838. In prezent, aripa Sainabury, terminata in 1991, gazduieste colectia renaacentista.Galeria este impartita in patru zone. Aripa Siansbury consine Renasterii timpurii intre 1260-1510, cea de vest intre 1510-1600, cea de nord 1600-1700, iar aripa de est intre 1700-1900. desi intrarea principala este in Piata Trafalgar, aripa Sainbury este un punct de plecare mai potrivit.

Fecioara si Pruncul cu St. Ana si Ioan Botezatorul - aceasta schita in marime naturala, o plansa pregatitoare desenata de Leonardo da Vinci(1452-1519), este una dintre capodoperele Renasterii.

Sotii Arnolfini - unul dintre tablourile celebre din vasta colectie flamand- este portretul bancherului italian si al sotiei acestuia in Brugge, de Jan van Eyck(1385-1441), realizat intr-o gama cromatica bogata si stralucitoare.

Ambasadorii - plin de intelesuri si semnificasii ascunse, tabloul lui Hans Holbein(1553) are in prin-plan un craniu anamorfozat.

Venus la oglinda - pictat la Roma, acest tablou este singurul nud realizat de Diego Velázquez(1599-1660), pictor de curte al lui Filip IV al Spaniei.

Nasterea Sfanta - nimeni nu a reprodus mai bine gratia feminina decat Botticelli(1445-1501). Tabloul da glas si auxietstilor sale printr-un citat din Apocalipsa.

Femeie scaldandu-se - acest portret de Rembrandt(1606-1609) a fost realizat cand fortele sale artistice erau la apogeu, fapt vizibil din maiestria cu care sunt redate liniile si culorile.

Cina din Emaus - Caravaggaggio(1571-1610) picta fara schite pregatitoare si folosirea costume si decoruri contemporane pentru a obtine o impresie cat mai vie si reala.

La Grenouillére - Claude Monet(1840-1926), primul impresionist, a experimentat efectul luminii asupra apei in aceasta pictura, un loc de scaldat pe Sena, unde lucra alaturi de Augusto Renoir.

Dipticul Wilton - reper al artei gotice, acest superb tablou, cu autor necunoscut, ii prezinta pe sfintii Ioan Botezatorul, Edward si Edmund, aratandu-i-l pe Richard II Fecioarei.

Tanara la clavecin - pacea si calmul domnesc in lucrarile pictorului olandez Jan Vermeert(1632-1675). Multe dintre interioarele sale au fost pictate la proprietatea sa din Delft, dar identificarea modelor sale este imposibila.

Gala Nationala de Portrete

Aceasta galerie, deschisa in 1856, este una dintre marile atractii ale Londrei. Nume celedre stau alaturi de altele Mi putin cunoscute, in tablouri fascinante din epoca Tudorilor pana in zilele noastre. Monarhia apare in portrete incepand cu Richard II(1367-1400) pana la regina Elisabeta II. O miniatura din 1554 este cel mai vechi autoportret din Anglia. Exponatele sunt schimbate regulat.

Cele trei etaje ale Galeriei sunt dispuse cronologic. Luati liftul pana la etajul 2 si incepeti cu expozitiile Tudor si Stuard(1-8). Artisti, oameni de stiinta si industriasi din secolul 18-19 se gasesc in galeriile numeroase de la 9 la 20. la etajul 1 sunt expuse fotografii din perioada victoriana. Galeria de la balcon si cea de la parter prezinta fotografii si portrete ale contemporanilor.

Regina Elisabeta - acest portret o reprezinta pe Elisabeta I, regina Renasterii britanice(1533-1603). Camerele Tudorilor sunt cele mai interesante din galerie. Contin doua vitrine cu picturi in miniatura, un gen popular pe atunci.

Familia Brönte - descoperit intr-un sertar, in 1914, acest portret al celebrelor surori scriitoare, Charlotte, Emily si Anne, din Yorkshire, a fost pictat de fratele lor, Branwell. El este sugerat stand in spatele lor.

Fresca Whitehall - aceasta plansa cu Henric VII si fiul sau Henric VIII, de Hans Holbein(1537), a fost realizata pentru o fresca in Palatul Whitehall, distrus in incendiul din 1698.

Germane Greer - autoarea feminista a cartii "The Famale Eunuch" este stralucit surprinsa de artistul portughez Paula Rego, care a petrecut un an ca artist rezident la Galerie.

Geroge Gordon, al VI-lea Lord Byron - tabloul Lordului Byron(1788-1824), de Thamas Philips, il infatiaeaza pe poet, in costumul albanez. A murit luptand pentru libertate alaturi de revolutionarii greci impotriva dominatiei turce.

Horatio Nelson - acest portret din 1799 al lui Guy Head il prezinta pe Nelson dupa Batalia bde la Abukir(Egipt). Cu exceptia reginei Victoria si a ducelui de Wellington, el a fost cea mai pictata figura din istoria britanica.

Margret Thatcher - celebritatile zilei prefera sa fie mai curand fotografiate decat sa pozeze unui pictor. Acest portret al fostului prin-ministru britanic, de Helmut Newton, iti permite sa il contempli detasata.

Alfred Lord Tennyson - portretul poetului este realizat de unul dintre pionierii fotografiei, Julia Margret Cameron(1815-1979). La varsta de aparat foto, cand deja era celebra perntru portretele lui Tennyson, al naturalistului Charles Darwin si al eseistului Thomas Carlyle.

The Beatles - portetele fotografice au capatat o importanta in anii 1960, cand fotografii insusi au devenit staruri. Norman Parkinson, care a realizat acest portret al Beatlesilor, era unul dintre fotografii la moda, preferati de "Vogue".

Piata Trafalgar

Trafalgar Squere - pe vremuri loc al grajdurilor regale - este in nordul West End si loc de adunari publice si evenimente. Din varful coloanei sale de 50 m, amiralul Lord Nelson, cel care a invins flota lui Napoleon la Trafalgar in 1805, priveste in jurul strazii Whitehall spre Palatul Parlamentului. Coloana este strajuita la baza de patru lei uriasi - lucrarea de Edwin Landseer. In nordul pietei se afla Galeria Nationala Si biserica St. Martin-in-the-Fields, in timp ce spre sud-vest, Poarta Amiralitatii duce la Palatul Buckingham.

Piccadilly Circus

Proiectat de John Nash, Cirxus este de fapt capatul strazii Piccadilly. Statuia lui Eros - ridicata in memoria Contelui de Shaftesbury - este un reper cunoscut al Londrei si loc de intalnire. Piccadilly Circus este de renumit de asemenea si pentru reclamele sale de neon, semnaland intrarea in sectorul de divertisment al orasului. In sud se afla teatrul Criterion, alaturi de Lillywhitw's, magazin de echipamente de varf pentru sporturi.

Chinatown

Portalurile orientale decorate din strada Garrard marchiaza intrarea in Chinatown, care, din 1950, a devenit o zona porechita Londra Chinezilor. Puteti face cumparaturi la supermarketurile chinezesti, in magazinele de suveniruri sau arte martiale, iar duminica puteti vizita standurile cu legume si fructe exotice. Noul An Chinezesc, sarbatorit la sfarsitul luni ianuarie si inceputul lui februarie, reprezinta a atractie speciala. Aici gasiti restaurante excelente.

Piata Soho

Aceasta piata placuta, cu palmieri, este o locatie populara pentru masa de pranz, la sfarsitul oreloe de munca si in zilele de odihna, cand respira o atmosferaamicala, mai ales vara. Majoritatea cladirilor de aici sunt acum ocupate de companii de film. In nord se afla o biserica de protestantii francezi in conditiile charterului acordat de Eduard VI in 1550. biserica de caramida St. Patrik's din est gazduieste uneori recitaluri de muzica. Ocazional deschisa publicului, House of St. Barnabas, o functie caritabila, se afla pe colt cu Greek Street.

Strada Old Compton

Strada principala din Soho freamata de viata, si ziua, si noaptea. Este cartierul cu case de toleranta, si locul unor puburi gay populare, Compton's din Soho si Admiral Duncan. Viata de strada din Soho cuprinde ti stazile Frith, Greek si Wardour, unde puburile, cluburile si restaurantele au mese pe trotuar, incalzite iarna cu radiatoare cu gaz. Bar Italia din strada Frith si Balans Café la nr.34 pe Old Compton sunt deschise non-stop. Locul devine neincapator atunci cand sunt spectacole de seara la teatrul Prince Edward. Mic-dejunuri gustoase la Patiseria Valerie la nr.44, magazinele cu delicatese italienesti I Camisa sau Vintage House(700 de soiuri de wisky), dau zonei acel aer londonez. Magazinele de tatuaje sau fetisuri demonstreaza ca industria sexului este in floare.

Piata din strada Berwick

Piata de aici dureaza di secolul al XVIII-lea, iar legumele si fructele sunt ieftine. In cea mai mare parte a timpului, comrcianti vorbesc in bani vechi(ten bob inseamna 50p si rotunjesc sumele la un "nicker" sau un "quid"(1Ł). Se deschide la 9, timp de 6 zile pe saptamana.

London Tracadero

Luati liftul de la ultimul etaj din Funland si apoi coborati prin aceasta jungla electronica de jocuri video si realitati virtuale. In plus, gasiti masinute, un simulator de curse si o sala de bowling. Restaurante tematice, baruri, magazine si cinematografe peste tot, dar si un magazin de muzica HMV. Restaurantul Planet Hollywood este alaturi.

Piata Leicerter

Amenajata in 1670, piata era atunci un spatiu la moda pentru locuinte. Aici locuiau celebritatile in secolul XVII si XVIII, inclusiv Sir Isaac Newton, si pictorii Joshus Reynolds si William Hogarth. Astazi piata este inima districtului de divertisment din West End si gazduieste cinematografele Empire si Art Deco Odeon. "Tkts" este un chiosc de bilete cu pret redus pentru teatre, in sudul pietei.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }