QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Actiuni impuse de piata turisticaActiuni impuse de piata turistica

In practica turistica se inregistreaza frecvent cazuri de modificari spontane ale deciziilor turistilor in alegerea unei anumite destinatii a calatoriilor lor, care pot provoca si ele mutatii in volumul fluxurilor turistice.

In practica, operatorul de tururi are initiativa ofertei, dar in ultima instanta clientul este cel care decide daca un produs turistic corespunde dorintelor, preferintelor si gusturilor sale. De aceea, serviciile turistice trebuie sa fie adaptate acestor interese, gusturi si preferinte, iar clientul trebuie informat de aceasta conformitate, transformandu-l dintr-un turist potential in unul real si constant.Strategiile privind produsul turistic vizeaza urmatoarele aspecte

a. Trasaturile caracteristice ale pietei turistice

Agentiile de turism si prestatorii de servicii trebuie sa cunoasca produsele turistice solicitate, ponderea pe care trebuie sa o aiba serviciile componente, caracteristice calitative si cantitative minime necesare a fi intrunite de aceste produse pentru a fi acceptate, volumul si nivelul cererii probabile pentru produsele respective, tendinta preturilor si tarifelor practicate de firmele competitoare pentru produsele turistice cu un continut similar. O deosebita extindere primeste in cadrul acestor analize si cercetarea motivationala si de comportament, intreprinse in vederea lansarii unor produse turistice si pentru elaborarea programelor de perspectiva.

b. Pozitiile castigate de competitori

Pe piata turistica, succesul sau esecul unei actiuni de patrundere cu un produs turistic este conditionat, de cele mai multe ori, de atitudinea si pozitia pe o piata tinta a ofertelor competitorilor. Competitivitatea dintre diferiti ofertanti si mijlocitori de aranjamente si servicii turistice impune o analiza minutioasa a ceea ce intreprind aceste firme. Analiza trebuie sa asigure o imagine de ansamblu asupra pietei turistice mondiale, deoarece mijloacele moderne de comunicare (internet, e-mail) precum si expansiunea mijloacelor moderne de transport a redus atat de mult distantele geografice, incat concurenta trebuie luata in seama si pe plan mondialAnaliza ofertelor competitorilor are ca scop evaluarea obiectiva a laturilor slabe si forte ale propriilor posibilitati ale agentiei de turism, stimularea inovativitatii, cunoasterea instrumentelor de marketing folosite de competitori, a regiunilor in care acestia isi atrag clientela, a categoriilor de turisti carora li se adreseaza, a nivelurilor medii de venituri de care dispune clientela-tinta etc.

Studiul pietei turistice are o deosebita importata deoarece piata turistica se gaseste simultan sub influenta actiunilor de patrundere si promovare a mai multor vanzatori de servicii turistice.

c. Pozitia castigata de un produs turistic pe piata

Determinarea pozitiilor castigate de un produs turistic pe o piata-tinta sau de ansamblul de produse turistice, constituie un element important de fundamentare a strategiei agentiilor de turism.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }