QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Structura companiilor de transport multimodal

STRUCTURA COMPANIILOR DE TRANSPORT MULTIMODALGandirile moderne sugereaza ca orice organizatie ar trebui sa primeasca cei mai buni angajati, care sa-si recunoasca singuri puterile si slabiciunile. Noua purtare este ceruta de manageri.

Astazi, cele mai multe companii sunt structurate in servicii specializate: departamente de vanzari, departamente pentru oferta, departamentul studiu si productie, etc. Pentru fiecare noua tranzactie, un nou dosar este deschis si trecut de la un compartiment la altul. Un dosar de obicei petrece ceva timp asteptand sa fie prelucrat de catre departament, de cand o companie proceseaza diferite dosare in acelasi timp.O noua apropiere, bazata pe „reconstructia” functiilor principale ale unei companii, sugereaza inlocuirea serviciilor variate specializate, prin unitati capabile sa prelucreze orice tranzactie. Cand este necesar, aceste unitati  ar putea cere asistenta pentru un numar limitat de resurse umane specializate , pentru probleme specifice.

Aceasta atentie se concentreaza asupra serviciilor clientilor, mai presus decat asupra productiei. Principalul obiectiv este de a reduce drastic timpul de prelucrare a tranzactiilor. Orice noua tranzactie va avea de asteptat pentru a fi prelucrata, dar odata procesul pornit, tranzactia nu va mai suferi vreo intarziere.

Organizarea unei companii de transport multimodal ar trebui sa se axeze pe conceptul de reconstructie. Trebuie sa se concentreze pe doua probleme esentiale: clientii si administrarea afacerilor.

Afacerea companiilor de transport multimodal cere un inalt grad de munca de echipa, de cand transportul multimodal a strans impreuna toate sursele implicate in comert sau transport. Pentru a da clientilor exact serviciile necesare, organizatia trebuie sa includa echipele din serviciul clienti, fiecare compusa din doi sau trei oameni cu aptitudini tehnice/operationale, motivatie si arii de responsabilitate si contabilitate bine definite.

Fiecarei echipe ii este dat bilantul clientilor ca sa-i ajute in comertul particular. La inceput, o companie de transport multimodal poate avea o singura echipa de servicii clienti. Echipa furnizeaza elemente clare si identificabile a organizatiei, de care clientul se foloseste ca sa incheie afacerile de transport multimodal:contactele de afaceri initiale cu cumparatorul/vanzatorul;

stabilirea unei relatii de prietenie cu cumparatorul/vanzatorul;

folosirea corecta a conditiilor INCOTERM in contractele de vanzare;

costurile de transport;

sa se asigure ca asigurarile au acoperire pentru tot transportul dintr-o tara in alta;

monitorizeaza si coordoneaza progresul fizic al navelor, prin miscarea lor de-a lungul lantului de transport;

sa existe un flux de informatii intre vanzatori si cumparatori;

luand parte efectiv si eficient la revendicari, incluzand identificarea „daunelor localizate” in timpul transportului international.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }