QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

Procedee pentru stabilirea drumului de urmat ; procedeul drumurilor recomandate, procedeul drumului optimProcedee pentru stabilirea drumului de urmat ; procedeul drumurilor recomandate, procedeul drumului optim

Experienta secolelor in navigatie, in diferite zone maritime si oceanice, a fost sintetizata in lucrari de specialitate care contin drumurile recomandate de urmat la executarea traversadelor intre diferite porturi ale lumii. O astfel de lucrare este absolut indispensabila la bordul oricarei nave de cursa lunga, ca facand parte din documentatia obligatorie de navigatie.Sistemul rutei de navigatie este un complex de masuri privind rutele ce trebuiesc urmate de nave in scopul reducerii accidentelor de navigatie. Sistemul include: S.S.T. rutele in ambele sensuri, drumurile recomandate, zonele de trafic costier, rutele de apa adanca si apele de evitat.

Schema de separare a traficului (S.S.T.) separa traficul ce se desfasoara in sensuri opuse prin folosirea unei zone sau linii de separatii si a unor culoare de trafic.

Zona sau linie de separatie linie sau zona ce separa traficul ce se desfasoara in doua sensuri opuse; mai poate fi folosita pentru separarea unui culoar de trafic din zona de trafic costier adiacenta.

Culoar de trafic (trafic lane) arie delimitata in interiorul careia trebuie sa se desfasoare traficul in sens unic.

Zona de sens giratoriu (round abow) arie circulara delimitata, in care traficul se desfasoara in sens invers acelor de ceasornic in jurul unui anumit punct sau a unei arii.

Zona de trafic costier aria cuprinsa intre linia exterioara de separare a unei scheme si coasta.

Ruta in ambele sensuri arie delimitata in interiorul careia traficul se desfasoara in ambele sensuri. Navigatia se desfasoara cat mai aproape de limita din tribord.

Drum recomandat este drumul ce se recomanda a fi urmat intre doua pozitii determinate.

Ruta de apa adanca este ruta intr-o zona delimitata, in interiorul careia s-a efectuat o supraveghere atenta pentru identificarea pericolelor de navigatie cu indicarea adancimii minime a apei.

Zona de precautie este o masura a sistemelor rutelor de navigatie constand intr-o zona cu limite definite in care navele trebuie sa navige cu precautie si in care pot fi recomandate directii ale traficului.

Zona de evitare este tot o masura a sistemelor rutelor reprezentata de o zona determinata in care navigatia fie ca este periculoasa, fie ca in acel perimetru trebuiesc evitate accidentele si zona va fi evitata de toate navele sau de nave apartinand unei categorii anume.

Directii stabilite pentru fluxul de trafic sunt simboluri grafice care indica directia de miscare a traficului, asa cum a fost el stabilit in zona de separare a traficului.

Directii recomandate pentru fluxul de trafic sunt simboluri grafice dar punctate care indica directii de miscare a traficului dar recomandate in care nu este obligatoriu de urmat o anume directie.

La bordul navei portcontainer pentru ruta San Vicente - New York sunt prezentate conditiile hidrometeorologice din diferitele zone de navigatie si drumurile recomandate intre porturile principale ale lumii pentru navele cu propulsie mecanica. La stabilirea drumurilor recomandate pentru navele cu propulsie mecanica se au in vedere trei categorii de nave. Cazul navei noastre se incadreaza la navele cu putere mare de propulsie (full-powered).

Procedeul drumului optim (optim track routeing) consta in selectarea drumului cel mai favorabil, functie de factorii hidrometeorologici existenti si viitori, stabiliti pe o perioada suficienta de timp pe baza de prognoze, cat si de calitatile nautice ale navei.

In cazul nostru folosim ruta ortodromica ca drum optim. Pe baza analizei prognozelor de valuri, vant, gheturi, datele privind curentii si informatiile referitoare la nava, comandantul selecteaza drumul optim de urmat.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }