QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

Porturile RusieiPorturile Rusiei


a) Portul Novorossiysk

Localizare: 44 43' N si 37 47' E . Este situat in partea de NE a Marii Negre in Golful Novorossiysk.

Portul dispune de terminale petroliere, terminale de minereuri, dane pentru operarea cerealelor, a marfurilor in vrac uscate si marfuri generale.In portul petrolier situat in partea de est a portului pot fi operate nave cu un pescaj cuprins intre 4,5-19 m, inregistrand un trafic annual de circa 40 milioane t titei.

La dana numarul 1 a terminalului petrolier au acces nave de 80 000 - 250000 tdw si cu pescajul maxim de 19 m, la dana nr 2 nave cu pescajul maxim de 15,8 m si pescajul cuprins intre 10,7 si 11,3 m, iar tonajul de pana la 30 000 tdw. La danele 5 si 8 pot opera nave cu un pescaj 8,7-10,6 m si un tonaj de 12 000 tdw, iar la danele 6 si 7 - nave cu pescajul de 12,8 m si tonajul de 60 000 tdw.

Cheiurile portului de marfuri uscate (DRY CARGO HARBOUR) sunt dotate cu cranice de 40 tf, precum si cu macarale plutitoare de 100 tf. Pot fi operate containere de 20 si 40 picioare si au acces nave avand un pescaj de maximum 11,5 m. Marfurile frecvent operate la aceste dane sunt:carbuni, minereuri, metale, zahar, cereale, ciment, fructe, vegetale. Traficul intregistrat la celelalte marfuri (exceptand petrolul) este de circa 10 milioane t/an.

Pilotajul este obligatoriu. ETA se transmite cu 96 ore inaintea sosirii in port si va cuprinde: numele navei, TRB, pescajul, tipul motorului navei. Pilotul se imbarca in punctul de coordonate 44 37' N si 37 52' E. Miscarile navelor in port se fac numai cu pilot la bord.

Pentru asteptarea in rada ancorajul este recomandat a se face in una din cele 3 zone stabilite:

-Nr 415 situata la Nord de "Doob-Point" cu adancimi cuprinse intre 12 - 27 m. Comandantii de nave sunt sfatuiti sa paraseasca acest raion pe mare rea;

-Nr 414, situat la 8 cabluri spre vest fata de capul Penai (Penai-Point) cu adancimi cuprinse intre 13-27 m, cu fund favorabil ancorajului (namol si scoici cu namol);

-Nr 412, situat la 6 cabluri SE de intrarea in port, cu adancimi de 20-24 m.

Manevrele de acostare sau de plecare de la cheu pe vint cu forta de peste 7 Scara Beaufort nu se efectueaza nici in portul petrolier si nici in cel de marfuri uscate, indeosebi cind vintul sufla din S sau NE.

Santierul naval al portului asigura orice tip de reparatii pentru nave de pana la 60 000 tdw.

b)Portul Tuapse

Localizare: 44 06' N si 39 04' E. Este situat in partea de NE a Marii Negre, in apropierea de varsarea raului Tuapse in mare.

Portul are 3 dane pentru marfuri uscate, unde pot opera nave avand pescajul de 12 m si LOA de pana la 220 m si 6 dane in portul petrolier pentru tancuri petroliere si nave-cisterna cu pescaje de maximum 12 m si LOA de 235 m. Danele de marfuri uscate dispun de macarale de 10-32 tf. Este vizitat anual de circa 600 nave.

Ancorajul in rada este posibil intrucat adancimile sunt cuprinse intre 13-22 m, insa pozitia de ancorare se stabileste de catre Capitania portului.

Avizarea sosirii navei in port se transmite cu 96, 72, 48 si 24 ore inainte, prin agentul navei. ETA va include si cantitatea de balast de la bord, timpul solicitat pentru debalastare, cantitatea si natura incarcaturii, cargo-planul, LOA si pescajul, numarul de pasageri si starea de sanatate a echipajului.

Pilotajul este obligatoriu in port, nava luand pilot la bord in raionul de ancoraj.

Orice poluare in port este obiectivul unor masuri drastice.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }