QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Raspunderea operatorilor si pilotilor fata de persoanele si bunurile de la sol, in cazul avariilor sau deteriorarilor produse de oprerarea aeronavelor
RASPUNDEREA OPERATORILOR SI PILOTILOR FATA DE PERSOANELE SI  BUNURILE DE LA SOL, IN CAZUL AVARIILOR SAU DETERIORARILOR PRODUSE DE OPRERAREA AERONAVELOR

Devansarea raspunderii juridice si stabilirea formei coricearete de raspundere apartin totdeauna unor instante juDecatoresti abilitate special. Temeiul incepuunui raspunderii si intinderea acestuia sunt prevazute de lege. Raspunderea este totdeauna legala, nimeni   nu-si face dreptate singur si nimeni neputand isi juDecator in propria sa cauza. Raspunderea juridica este un raport juridic de constrangeri JAR sanctiunea juridica reprezinta obiectul acestui raport.
Exista mai multe tipuri de raspundere juridica: raspundere juridica cu caracter politic (raspunderea constitutionala a parlamentarului), raspundere civila, raspundere penala, raspundere administrativa, raspundere disciplinara. Raspunderea civila se desianeaza in temeiul conditiilor fixate de legislala civila si poate isi raspundere civila contractuala si raspundere civila delictuala. Raspunderea contractuala incumba debitorului unei obligatii contractuale de a repara prejudiciul cauzat creditorului prin neexecutarea acestei obligatii, intrucat aceasta neexecutare ii este imputabila. Fapte civile cauzatoare de prejudicii (delictul civil) devanseaza o rspundere civila delictuala al carei continut il constituie obligatia civila de reparare a prejudiciului cauzat.
Recunoscand utilitatea de a reglementa intr-un mod uniform raspunderea pentru daunele cauzate tertilor de la sol de catre aeronave, statele au incheiat si semnat Conventia pentru unificarea anumitor reguli cu privire la daunele cauzate de catre aeronave tertilor de la sol semnata la Roma la 29 mai 1933 si ratificata de Romania in 1935.
Conventia mentioneaza ca dauna cauzata de catre o aeronava in zbor persoanelor sau bunurilor care se afla la sol da dreptul la despagubire prin simplul fapt ca se stabileste ca dauna exista si ca Aceasta provine de la aeronava. Raspunderea nu poate isi atenuata sau indepartata Decat in cazul in care se devedeste ca exista o culpa a persoanei lezate, care a cauzat dauna sau a contribuit la producerea ei. Pana la devada acestui fapt raspunderea cade asupra exploatantului aeronavei. Dauna poate fi acuzata de un corp oarecare care cade din aeronava voluntar sau involuntar chJAR si in cazul detestarii reglementare sau in caz de necesitate. Dauna mai poate fi cauzata de catre o persoana oarecare ce se gasete la bordul aeronavei, in afara de cazul unui act comis intentionat de catre o persoana straina de echipaj, fara ca exploatantul sau prepusii sai sa-l fi putut impiedica. In cazul daunei produse de doua sau mai multe aeronave care se ciocnesc exploatantii acestor aeronave sunt solidar raspunzatori fata de tertii care au suferit daune, fiecare dintre ei fiind tinut sa repare, in conformitate cu limitele Conveniei.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }