QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Porturile Georgiei

Porturile Georgiei


a) Portul Batumi

Localizare: 41 39 N si 41 38 E. Este situat in Golful Batumi, pe coasta de est a Marii Negre.

Pricipalele marfuri care se opereaza in portul Batumi sunt: petrol si produse petroliere, marfuri in vrac (carbune, cereale, minereuri), marfuri generale (in sprecial masini si echipament mecanic).
Danele portului permit acostarea navelor cu pescaje de pana la 13 m si lungimi maxime ale navelor de pana la 210 m. Inregistreaza un trafic de 4 500 000 t de marfuri pe an.

Rada interioara a portului are adancimi cuprinse intre 9-20 m cu fund nisipos si namolos, iar rada interioara are adancimi de 25-11,5 m, fiind insa expusa vinturilor de Nord. Orice nava ancorata in rada interioara trebuie sa-si ia marfurile necesare pentru a preveni deraparea ancorei. Se recomanda ca pe vreme rea ancorajul sa se faca in rada exterioara la o distanta de 7,8 cabluri NNE de latura de est a Capului Batumi, in zona cu adancimi de 9-14,4 m.

In caz de vreme rea, indeosebi toamna sau iarna, navele fara marfa trebuie sa intre in port pentru balastare astfel incat pescajul sa nu fie mai mic de 1,5-1,8 m.

Pilotajul in portul Batumi este obligatoriu.ETA se transmite cu 96 si 48 ore inainte si se confirma cu 4 ore inainte de sosirea navei.

b) Porturile Poti si Sukhumi sunt de importanta mai mica decat Portul Batumi.

In Portul Poti, unde adancimea maxima este de 12,5 m, sunt operate marfuri generale, marfuri in vrac (minereuri, carbuni), produse petroliere, metale, fructe, vegetale. Traficul anual este de circa 5 milioane t.

In Portul Sukhumi, unde adancimea apei este de maxim 7,8 m, se inregistreaza un trafic de pasageri si mai putin de marfuri (doar nave mici cu marfuri generale).


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }