QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Optimizarea organizarii circulatiei vagoanelor in traficul de marfa

OPTIMIZAREA ORGANIZARII CIRCULATIEI VAGOANELOR IN TRAFICUL DE MARFA


ORGANIZAREA CIRCULATIEI VAGOANELOR DE MARFA


Circulatia unui vagon de marfa intre statia de incarcare si cea de descarcare ridica, doua probleme de principiu:

a) Vagonul de marfa, considerat ca unitate, trebuie sa fie indrumat astlel, incat intre statia de incarcare si cea de descarcare sa parcurga un itinerariu, respectiv sa circule pe o ruta, care din punct de vedere economic sa fie mai avantajos decat celelalte itinerarii sau rute posibile. Alegerea unui itinerariu optim de indrumare a vagonului de marfa face obiectul unei categorii de probleme cunoscute in general sub denumirea de determinare a rutei optime de indrumare a vagoanelor de marfa.b) Vagoanele de marfa, pentru fiecare dintre acestea cunoscan­du-li-se ruta proprie de indrumare, se grupeaza intre diferite puncte ale retelei, constituind curenti de vagoane, care pot trece prin statiile de prelucrare din parcurs in doua feluri; in tranzit cu prelucrare si in tranzit fara prelucrare. Prin prelucrarea vagoanelor do marfa se intelege oprirea intr-o statie a unui curent de vagoane sosit dintr-o directie, in scopul trierii, respectiv impartirii acestuia pentru a fi indrumate 1a alte statii situate in continuarea rutelor de indrumare ale vagoanelor si carora acestea le sunt destinate in vederea reprelucrarii sau incarcarii-descarcarii. Trecerea unui vagon de marfa de la statia de indrumare la cea destinatara, cu un numar mai mare sau mai mic de prelucrari, formeaza obiectul unei categorii de pro­bleme de optimizare al carui scop este minimizarea numarului de prelucrari, respectiv de trieri ale vagoanelor, cunoscute sub denu­mirea de optimizare a planului de formare a trenurilor de marfa.Optimizarea rutelor si a planului de formare au o deosebita impor­tanta pentru transportul feroviar, constituind o categorie de pro­bleme fundamentale pentru economicitatea transporturilor: organizarea in conditiile unui cost minim a circulatiei vagoanelor de marfa. In cele ce urmeaza, vor fi prezentate in principal problema determinarii rutei optime de indrumare a vagoanelor si a optimizarii organizarii circulatiei curentilor de vagoane, respectiv a planului de formare a trenurilor de marfa.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }