QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

N.s.s.m si p.s.i la repararea bateriei
N.S.S.M si P.S.I LA REPARAREA BATERIEI


In tara noastra , protectia muncii face parte integranta din procesul de munca, avand ca scop asigurarea celor mai bune conditii de munca, prevenirea accidentelor de munca si prevenirea imbolnavirilor profesionale. Caile principale pentru aplicarea masurilor de tehnica a securitati muncii in societatile comerciale sunt:

controlul periodic al stari utilajelor, a starii ingradirilor si dispozitivele de protectie de la masini

uneltele, aparate si mecanisme , al starii de funtionare

a instalatiilor de ventilare si incalzire, al curateniei locului de munca, atelierelor si al spatiilor sanitare.

verificarea starii si utilizari de catre muncitori a dispozitivelor si instalatiilor de siguranta ( ochelari de protectie, masti, impotriva prafului sau a gazelor):

urmariea respectari de catre muncitori a regulilor de igiena personala, in special in locurile de munca unde se lucreaza cu substante nocive; difuzarea prin diverse forme a masurilor de tehnica a securitati muncii si al instructajul periodic al muncitorilor privind probleme de protectia muncii.
Raspunderea asigurari si aplicari masurilor si normelor de tehnica a securitati muncii revine conducatorul societati comeriale, precum si tuturor persoanelor ingineri, tehnicieni si mastrii - care au atributii de organizare , conducere si controlul in procesul de munca. In societatile comerciale de transporturile auto si uzinele de reparatii pentru automobile, urmarirea respectarii masurilor si normelor de tehnica a securitati muncii revine unui al salariat special desemnat prin ordinul conducerii societatii comerciale fiind subordonat inginerul sef. Nerespectarea normelor de protectia muncii se sanctioneaza conform legilor in vigoare.


Principalele masuri de tehnica a securitatii muncii

In scopul eliminarii de accidente la locul de munca este necesar sa se respecte urmatoarele masuri si reguli principale:

toate masinile si uneltele si instalatiile din ateliere trebuie sa fie in buna stare de functionare si sa aiba dispozitivele de pornire si oprire la indemana, asfel sa se excluda posibilitatea manevrarii lor intamplatoare;

se interzice executarea lucrarilor pe masini unelte cu instalatii si mecanisme defecte, cu scule defecte precum si de persoane care nu cunosc particularitatile constructive ale masinii-unelte respective;zonele periculoase ale masinilor unelte si instalatiilor trebuie sa fie prevazute cu paravane sau ecrane de protectie fixate constructiv;

imbracamintea sa fie stransa pe corp ;mansetele de asemenea bine stranse iar hainele incheiate.
loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }

Referate similare:loading...


Cauta referat